Тwitter изненадващо обявиха, че смятат да сложат край на приложението Vine. Данните за това бяха потвърдени лично от компанията след като публикува финансовите резултати за последното тримесечие. Всеки потребител ще бъде уведомен с нотификация предварително, за да може да изтегли своите клипове във Vine. Oт Twitter не разкриха официално причината за това решение, предаде VentureBeat. 

 

Така само след няколко месеца вече няма да можем да се забавляваме с мобилното приложение както досега. Онлайн платформата ще продължи да е активна и цялото съдържание в нея ще е видимо за потребителите. Vine бе представено преди три години и за кратко време се превърна в невероятен хит в световен мащаб. В голяма степен можем да кажем, че точно Vine постави основите на ново поколение приложения, които ни позволяват да правим кратки клипове от смартфона.

 

Всяко видео е с продължителност до шест секунди. Много от знаменитостите от YouTube също проявиха голям интерес към Vine и вече започнаха да ъплоудват съдържание в него. Вероятно причината за спирането на приложението е невъзможността Twitter да генерират приходи от него. Oчаква се много от функциите на Vine да станат част от видео платформата на компанията, а именно Periscope. Предстои да видим още колко време ще можем да качваме нови клипове във Vine.

 

Вижте седем трика в услугата Vine, oт които е добре да се възползваме