Социалните мрежи станаха важна част от ежедневието ни. Facebook и другите компании искат да бъдем все по-активни в своите профили. Колкото повече време прекарваме в акаунтите, толкова повече възможности за приходи имат онлайн платформите. Въпреки по-различният бизнес модел Twitter не са изключение от горното твърдение.

Микроблогинг платформата се използва от над 300 млн. потребители по цял свят и е подходящ избор за достъп до новини и ексклузивно съдържание. От Twitter сега обявиха, че скоро ще може да се възползваме от две нови функционалности, които ще станат част от акаунтите.

Компанията ще въведе още по-бърз, лесен и удобен начин да се присъединяваме към групи, базирани на специфични интереси. Комуникацията и провеждането на дискусии с хора, които се интересуват от същите неща като нас е ниша, от коятo Тwitter се интересува от дълго време.

 

 

Следващата нова функционалност се казва "Super Follows" и се очаква да предизвика по-голям обществен интерес. Както името загатва това е инструмент, с който последователите ще могат да плащат на определени профили за достъп до допълнително съдържание.

В това число може да бъдат бонус туитове, ексклузивно видео, абонамент за бюлетин и др., информира TheVerge. Функцията може да се превърне във постоянен източник на приходи за създателите, които получават средства директно от своите фенове в интернет.

Конкретните финансови параметри и допълнителните привилегии, които получават потребителите ще са различни за всеки акаунт. Конкурентните платформи вече предлагат възможност за подобно монетизиране на акаунтите. Все още не знаем каква част от генерираните приходи ще бъдат прибирани от Twitter.

Допълнително ще разберем кога двете нови функции ще могат да се използват от всички потребители с регистрирани акаунти в Twitter.

 

Още от Digital: Twitter искат да купят ShareChat, за да се конкурират по-успешно с ТiкТок