Тwitter са една от първите социални мрежи за комуникация в интернет, които станаха изключително популярни сред потребителите. Спокойно можем да кажем, че компанията на практика измисли хаштаговете като по-удобен и бърз начин за споделяне и откриване на информация. Микроблогинг платформата също така е легендарна със своето ограничение от 140 символа за туитовете на потребителите, което продължава да съществува и днес. Twitter планират скоро да увеличат този лимит, предаде TheVerge.

 

В момента се провеждат тестове с малък брой потребители, които имат възможността да пращат туитове в профилите си с размер от 280 символа, което е два пъти повече. По този начин Twitter искат да ни предоставят повече свобода да изразяваме себе си, използвайки по-голям брой думи от обикновено. Новата функция също така е вдъхновена от обратната връзка на социалната платформа с нейните потребители. Оказва се, че лимита от 140 символа е функцията, която провокира най-голямо недоволство сред тях. 

 

Любопитен факт е, че днес точно 9% от всички туитове са с дължина от 140 символа. Това няма как да е случайност, а означава, че потребителите пишат и редактират съобщенията си, за да успеят да се вмъкнат в това ограничение. Първоначално този лимит е създаден, като алтернатива на SMS съобщенията, при които тази стойност бе 160, но другите 20 са запазени за потребителските имена в Twitter. По всичко личи, че популярността на Twitter много скоро ще наложи промяна в една от най-ключовите функции на платформата.

 

Вижте как да разберем дали Twitter акаунта ни е бил хакнат