Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода

Новото предизвикателство на Huawei се казва SpeakImagination (Видео)

Следва: Новото...
Loading the player...

Новото предизвикателство на Huawei се казва SpeakImagination (Видео)

Публикувано на 15.05.2020 10:04 / oт
Милен Тончев

Серията Huawei P40 е създадена с идеята да провокира артистичното въображение и от днес Huawei дава възможност на своите фенове да се пренесат във виртуален свят и да използват безграничните възможности на своето въображение в новия конкурс „Speak Imagination”.

Той кани потребителите да се включат в процеса на създаване на истинска реклама на Huawei P40 Pro, а най-добрите 4 истории от България, Австрия и други държави в Европа ще бъдат наградени с флагмана Huawei P40 Pro. Най-оригиналните 4 истории в България ще получат Huawei Мini Speaker.

Рекламите днес се превърнаха в истинско изкуство, предаващи не само емоции като  радост, любов, патос, сълзи, но и с цялостно визуално преживяване като на кино.  През годините, много рекламни спотове станаха емблематични и ключови рекламни фрази заживяха в нашия съвременен език.

 

 

Със своята ключова серия P и сега с флагмана P40 Pro, Huawei категорично вдъхновява изключителната фотография и видеография, надскачайки границите на възможностите на един смартфон.

Заснемането на висококачествени снимки и филми вече не е привилегия, запазена само за определен кръг от професионалисти, притежаващи високо специализирано фотографско оборудване.

 

#SpeakImagination – Създай нашата следваща реклама

Huawei отправя креативно предизвикателство към всички да станат част от екипа, който създава реклами за Huawei P40 Pro. Първата част на рекламата вече е написана и заснета. Сега е ваш ред да я довършите.

 

Това е видеото, с което стартира  предизвикателство на Huawei. И то е заснето с Huawei P40 Pro.

 

Историята започва в стар склад. Там един красив и добре облечен мъж – може би бизнесмен, може би таен агент – взима със себе си Huawei P40 Pro и Huawei FreeBuds 3 и след това…. скача от прозореца…

Какво се случва след това? Това се решава от феновете, които сега могат да предложат собствен сценарий за развръзката на тази рекламна история. Най-добрите идеи ще бъдат заснети с Huawei P40 Pro.

Конкурсът е разделен на четири етапа, които съответстват на основните функции за видеография на Huawei P40 Pro: етап 1 - Slow motion, етап 2 -  Zoom, етап 3 – AI Best Moments, и етап 4 - Night mode (Нощна сцена).

Ето и самата механика на състезанието. Конкурсът Speak Imagination стартира на 13 май с откриващо видео и предизвикателство Slow motion. Следващите етапи започват съответно на 18 май (с функцията Zoom), 20 май (AI Best Moments) и 22 май (Night mode). Конкурсът продължава до 24 май, а финалната реклама ще бъде излъчена около 15 юни.

За да се включите в предизвикателството на играта #SpeakImagination, oставяйте вашите коментари под всеки пост с предизвикателство, публикувано на официалната ФБ страница на Huawei Bulgaria - https://www.facebook.com/pg/HuaweimobileBG/posts/? Най-добрата идея ще бъде заснета и може да спечели новия P40 Pro.

 

 

Наградите

Победителят във всеки етап в играта Speak Imagination ще получи Huawei P40 Pro, оборудван с четворна Ultra Vision Leica камера, която включва основна 50 MP Ultra Vision Lecia камера, 40 MP широкоъгълна кино камера, 12 MP телефото камера и ToF камерa за по-добри снимки в дълбочина. Това ще са четирите най-добри истории от Австрия, България, Хърватия, Чехия, Естония, Гърция, Унгария, Литва, Латвия, Сърбия, Словакия, Словения и Украйна.

Най-оригиналните 4 истории в България ще получат награда – Huawei Mini Speaker.

Huawei P40 Pro е захранен с по-мощния от всякога Kirin 990 5G процесор, с увеличен капацитет на батерията 4200mAh. Премиум чипсетът Kirin 990 5G е първият с интегриран 5G модем, който значително намалява разхода на енергия в сравнение с базов процесор. В допълнение към спестяването на енергия, чипсетът също минимизира топлината, произведена от 5G комуникациите, като допълнително подобрява свързаността и управлението на мощността.

Прочети повече
свързани статии
бюджетни смартфони
Най-интересните функции в смартфона Huawei Y5p
Най-интересните функции в смартфона Huawei Y5p
Новият модел HUAWEI Y5p идва с FullView дисплей и дизайн в три закачливи цвята.
Huawei Video
Huawei Video ще използва видео технология на Dailymotion
Huawei Video ще използва видео технология на Dailymotion
Huawei продължават да работят усилено над изграждането на алтернативна екосистема от приложения, които да компенсират липсата на Google услугите в новите си смартфони. Китайският производител имаше надежди, че търговските санкции на САЩ ще бъдат премахнати. За съжаление на компанията, обаче Доналд Тръмп удължи рестрикциите с още една календарна година.  Собствениците на смартфони на Huawei вече имат достъп до собствен магазин за приложения, който се казва Huawei App Gallery. От компанията обещават каталога от заглавия да продължи да се увеличава и респективно да предложат най-добрия софтуер на своите потребители. Желанието на Huawei е да предложи собствена версия на всяко едно от приложенията на Google. Така например вече разбрахме, че Huawei ще използват навигация на TomTom, за да създадат конкурент на Google Maps.   Вече е налично за изтегляне Petal Search приложението, което конкурира Google Serach. По този начин компанията вече започна да изгражда собствена екоситема, която да гарантира дългосрочните им позиции в мобилната индустрия.     Следващата голяма цел е да се разработи алтернативен заместител на YouTube. Според информация на PocketNow вече има решение и на този проблем.  Китайският производител е сключил стратегическо видео партньорство с Dailymotion и планират да използват услугата им за споделяне на видео на европейския пазар. Технологията на Dailymotion ще бъде интегрирана към Huawei Video и се очаква да предостави достъп до разнообразна колекция от видео съдържание.  В момента платформата се използва от над 250 млн. активни потребители, но партньорството с Huawei със сигурност ще помогне да се увеличи тази цифра. Предстои интеграция на Dailymotion API към приложението Huawei Video.  Финансовите параметри на сделката не бяха обявени публично. По всичко личи, че скоро ще започнете да виждате повечeсъдържание на Dailymotion в смартфоните на Huawei. Иновативната видео технология се използва от много въшни автори и онлайн платформи като Le Monde, L'Equipe, BeIN Sports, JPI Media, Marie Claire, NBA G League, Media Prima и др.    Oще от Digital: Дигиталните услуги HMS на Huawei ще са много важни за бъдещите продажбите на смартфони
Huawei
Huawei ще разчита на пaртньорство със Samsung и SK Hynix за поръчки на памет за бъдещите си смартфони
Huawei ще разчита на пaртньорство със Samsung и SK Hynix за поръчки на памет за бъдещите си смартфони
Проблемите на Huawei с американското правителство стартираха през май миналата година. Китайският производител е изправен пред неприятната ситуация да няма достъп до Google Play в новите си смартфони. САЩ няколко пъти предоставяха временен лиценз на Huawei, което създаде очаквания, че отношенията между двете страни могат да се възстановят. Реалните планове на администрацията на Доналд Тръмп, обаче са напълно различни. Само преди дни ви информирахме, че САЩ забрани на американските производители да продават хардуер на Huawei. Този път продължителността на рестрикциите е 12 месеца, които са част от агресивната търговска война между страната и Китай.  Всичко това поставя сериозни въпросителни пред Huawei, които се активизираха и започнаха да търсят партньорства с другите големи производители на хардуер. Според последни данни на South China Morning Post вече са стартирали преговори на компанията със Samsung и SK Hynix. Целта на разговорите е да се регламентират и осигурят поръчки на флаш памет за бъдещите устройства на Huawei, които ще видим в мобилната индустрия.     Китайският производител е поканил високопоставени служители на двете корейски компании да обсъдят ситуацията и възможността Huawei да се снабдява с техен хардуер. По този начин  SK Hynix и Samsung могат да се превърнат в ключов елемент от стратегията на Huawei през настоящата година.  Желанието на компанията да прави бизнес с корейските производители не е случайна, тъй като те притежават 70% дял в пазара на DRAM памет. Отношенията между тях са доста пол0жителни и всяка година Huawei инвестират около $8.1 млрд. за покупка на хардуер от SK Hynix и Samsung.  Така се превръща в един от петте им най-големи клиенти на DRAM и NAND флаш памет. Трябва да отбележим също, че този хардуер все ще не е обект на рестрикции на американското правителство. Настоящите преговори на Huawei представляват защитна реакция, с която искат да си набавят достатъчнo флаш памет, дори ако САЩ въведат нови санкции срещу компанията. По всичко личи, че ситуацията около Huawei ще продължи да бъде доста комплицирана и в следващите месеци до края на 2020г.   Oще от Digital: Huawei ще увеличат с 300% поръчките на процесори за смартфони от MediaTek през 2020г.
Huawei
Huawei ще увеличат с 300% поръчките на процесори за смартфони от MediaTek през 2020г.
Huawei ще увеличат с 300% поръчките на процесори за смартфони от MediaTek през 2020г.
Huawei се намират в центъра на все по-сериозни търговски и политически конфликт между САЩ и Китай. Компанията вече е обект на сериозни санкции от страна на правителството на Доналд Тръмп.  Скоро разбрахме, че държавната администрация на САЩ няма никакво намерение да олекоти мерките срещу китайския гигант, лишавайки ги от възможността да купуват хардуер от американски производители. В допълнение към тази лимитация Huawei нямат достъп до Google Play и Android в новите устройства, които продават на пазара. Внушителната популярност на компанията в Китай е именно фактора, който им позволява да продължат да бъдат източник на иновации при смартфоните. Припомняме ви, че Huawei е един от водещите производители в индустрията, които произвеждат собствени процесори.  В момента между 70-80% от устройствата в портфолиото на компанията използват собствен хардуер. По този начин Huawei намаляват зависимостта си от външни производители и могат да се фокусират към предлагането на по-достъпни смартфони на потребителите. Ситуацията ще се промени до края на годината, заради новите санкции на САЩ срещу Huawei.     Забраната да купуват свободно хардуер от американските производители означава, че Huawei ще се насочат към друга алтернатива на своите Kirin процесори. Според последните данни на GizChina това е причината Huawei да отправят с 300% повече поръчки на чипове от MediaTek, спрямо досегашната ситуация.  Драстичното увеличение е направено с цел да компенсира негативните проявление от американските търговски санкции срещу компанията. Успоредно с това партньорството с Huawei ще има важно значение за опитите на MediaTek да изпреварят Qualcomm като най-голям производител на процесори за смартфони в света.  Вече са стартирани процеси, които да увеличат производствения капацитет във фабриките на MediaTek, за да отговорят подобаващо на поръчките на Huawei. Все още няма официални данни, но най-вероятно Huawei проявяват интерес към най-мощните процесори на MediaTek, които предлагат поддръжка на 5G технологията.  Очаква се в следващите седмици китайският гигант да отправи поръчки към още две компании и това са TSMC и Foxconn. По този начин Huawei се надяват да си осигурят достатъчно процесори за новите си смартфони, които ще видим до края на 2020г.    Oще от Digital: САЩ забрани на американските производители да продават хардуер на Huawei
технологични новини
Какво се случи в технологичния свят на 22 май
Какво се случи в технологичния свят на 22 май
Huawei е компания, на която дължим сериозна част от иновациите при камерите на смартфони през последните две години. Флагманите от сериите Huawei Mate и Huawei Р традиционно използват оптика на Leica, смарт системи за автофокус и изкуствен интелект. Любителите на фотографията могат да се възползват от впечатляващи възможности за снимане при ниска осветеност и всевъзможни условия със смартфоните на компанията.    1. Huawei P50 Pro ще бъде първият смартфон с Liquid Lens технология на камерата Китайският производител вече се е насочил към следващата голяма...
още видеа
DMCA.com Protection Status