Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода

ACER ES1-311 - Изгоден Ултрабук с Добра батерия

Следва: ACER ES1-311 - Изгоден...
Loading the player...

ACER ES1-311 - Изгоден Ултрабук с Добра батерия

Публикувано на 14.07.2015 00:30 / oт
Милен Тончев

Неотдавана ви показахме лаптопа Acer Aspire E17 – той успя да ни спечели с красив и изчистени дизайн, добре технически характеристики, качествен дисплей и надеждна батерия. За съжаление обаче колкото и удобни за работа да са 17-инчовите лаптопи, габаритите им не са съвсем практични по отношение на мобилността.

 

Тайванският бранд също знае това и създава решение на въпросният проблем, което днес екипът на Digital.bg ще разгледа в подробно видео ревю. Уважаеми дами и господа, представяме ви Acer Aspire E13, който също така можете да срещнете и под името Acer ES1-311.

 

Централният процесор на Acer E13 е с Bay Trail архитектура. Това е 4-ядреният Pentium N3540, който има 2 MB L2 Cache и стандартно работи с 2.16 GHz тактова честота. При нужда CPU-то използва Intel Turbo Boost технология, която постига моментен оувърйклок от до 2.66 GHz. RAM паметта е 4 GB DDR3L, а партниращият графичен процесор - вграден HD Graphics който има DirectX 11 съпорт и работи на до 896 MHz. Пространството за съхранение на данни и информация е HARD диск с обем от 500GB.

 

В тестваната от нас конфигурация, която носи името P575, ултрабукът ACER ES1-311 е съвсем изгоден. Намираме го за около 760лв.

Прочети повече
свързани статии
Apple
Apple предупреждават да не затваряме MacBook, ако използва покритие за камерата
Apple предупреждават да не затваряме MacBook, ако използва покритие за камерата
Сигурността на личната информация е приоритет за все повече потребители, което ги кара да бъдат по-предпазливи и да предприемат повече мерки, за да се предпазят. Един от най-уязвимите компоненти на лаптопите са вградените им камери, което е причината доста хора да използват специални покрития.  По този начин си гарантират, че зловреден софтуер или вирус няма да може да контролира камерата и респективно да прави запис без знанието на потребителите. Ако сте привърженик на тази идея, но също така сте собственик на лаптоп от MacBook серията трябва да бъдете много внимателни.  От компанията сега публикуваха обръщение, в което предупреждават да не затваряте своя лаптоп, ако използвате специални покрития за уеб камерата. Причината е, че това може да повреди дисплеите на някои устройства  с бранда "Air" и "Pro", съобщава SlashGear.  Самият проблем е провокиран от минималната разлика в дебелината между въпросния компонент за скриване на уеб камерата и клавиатурата, която Apple използват в своите лаптопи.     Вместо това компанията съветва да използвате LED индикатора, за да проверите дали уеб камерата на устройството е включена. Важно е да отбележим, че в случая става въпрос само за някои аксесоари от подобен тип, които са по-дебели от необходимото.  Невъзможността покритията да се приберат свободно между ултратънкия екран и клавиатурата може да създаде драскотини върху екрана. Друг недостатъй, който може да възникне е този компонент да вреди на работата на сензора за светлина, който е в близост до самата камера.  Това би се отразило на True Tone технологията и автоматичното настройване на яркостта на лаптопите MacBook. Компанията препоръчва използването на LED индикатора и уточнява, че са разработили по такъв начин устройствата, че да е невъзможно камерата да бъде включена без да се активира този сензор.  Потребителите също така могат да обърнат внимание на списъка с приложения, които имат достъп до самата камера. Apple препоръчват покритията да бъдат с дебелина по-малка от 0.1 милиметра.   Още от Digital: Apple ще представят лаптопи MacBook с процесори ARM през 2021г.
Windows
Kак да отстраним аудио проблеми в Windows
Kак да отстраним аудио проблеми в Windows
Собствениците на устройства с Windows знаят, че независимо от усилията, които полагат винаги могат да станат жертва на неочакван проблем. Microsoft понякога нарушават работата на някои приложения с новите си софтуерни ъпдейти, а е възможно компютъра да не е конфигуриран правилно. Не на последно място липсата на подходящи драйвери в системата може да причини проблеми с възпроизвеждане на аудио и видео. Ако изпитвате проблеми със звука на своето устройство с Windows има няколко неща, които може да направите и да възстановите нормалната работа на компютъра.  Ето няколко полезни съвета, с които да се справите от ситуацията, според PCWorld:    Проблем със звука в дадено приложение   1. Рестартирайте устройството. 2. Уверете се, че звука не е намален или спрян. 3. Браузъри като Chrome и Firefox предлага опция да заглушавате отделни раздели.  4. В този случай откриете съответния таб и кликнете върху "Unmute Tab" с десния бутон. 5. Ако и това не помага опитайте да деинсталирате и инсталирате отново съответния софтуер.     Липса на звук на системно ниво   1.  Проверете дали Windows е свързан към правилното аудио устройство. 2. Кликнете върху иконата с формата на високоговорител в лентата със задачи. 3. След това ще видите имена и детайли на наличните устройства. 4. Обърнете внимание дали някоя програма не е спряла на 0% звука и това да създава проблема. 5. Вижте дали звука на компютъра не е блокиран хардуерно или е спрян с бутон от клавиатурата. 6. С десния бутон на иконата за управление на звука стартирайте "Open Volume Mixer". Всички опции трябва да бъдат активирани.     7. Тествайте различни аудио аксесоари и слушалки, за да видите дали проблема не е в тях. 8. Кликнете отново върху "Volume" иконата и изберете опцията "Open Sound" 9. След това натиснете последователно "Related Settings" и "Sound Control Panel". 10. Oт раздела "Playback" можете да разберете кое е активното аудио устройство. 11. Обикновено това е "Speakers", което е придружено от зелената отметка.  12. Променете устройството с кликване на "Properties" и "Use This Device (Enable)".   Oще от Digital: Как да получите помощ в Windows 10
видео карти
Китайски производител ще конкурира AMD и NVIDA с нова генерация видео карти
Китайски производител ще конкурира AMD и NVIDA с нова генерация видео карти
AMD и NVIDIA са най-популярните производители на видео карти в индустрията и от дълги години са най-големия източник на иновации в този сегмент. Още през 2017г. от Intel разкриха плановете си да станат по-влиятелен фактор в тази пазарна ниша с нова серия хардуер, който да конкурира AMD и NVIDIA.  Mного скоро двете компании могат да се сблъскат с още един сериозен конкурент, а именно Apple. Вече ви съобщихме, че Apple може да изостави AMD и да създаде собствени видео карти. Това решение доразвива концепцията им да спрат да използват процесори на Intel, а да разработят свои чипове базирани на ARM aрхитектури.  Със сигурност ще отнемат години преди да види първата видео карта за компютри на Apple, но определено AMD и NVIDIA могат да се чувстват застрашени от навлизането на технологичния гигант в този сектор. Доминацията на двете компании в пазара на видео карти, обаче може да бъде изправена пред още една неочаквана заплаха.     В случая става въпрос за китайския производител Zhaoxin, който не е познат в западния свят, но има доста амбициозни планове за пазара на видео карти, съобщавa ТеchRadar. Всъщност това е съвместно дружество между SASAC, която е базирана в Шанхай и притежава 80% дял, както и за тайванската Via Technologies, контролираща 20% от Zhaoxin. Досега компанията е популярна Китай предимно заради x86 базираните процесори, като KaiXan KS-6000 Sеries. Сега разбираме, че Zhaoxin вече работят над прототипи на видео карти. Ако всичко върви по план премиерата може да стане факт още до края на годината. Масовото производство ще стартира в началото на 2021г. С оглед популярността на Zhaoxin в Китай няма да е изненадващо, ако много местни потребители и представители на бизнеса предпочетат видео картите на локалния бранд, вместо тези на AMD и NVIDIA. В дългосрочен план това може да превърне Zhaoxin в постоянен, но неочакван конкурент на двете компании на световния пазар.   Още от Digital: NVIDIA разработват нови версии на видео картите GeForce RTX 2060 и RTX 2070
WIndows 10
85% oт компютрите ще работят с Windows 10 до средата на 2021г.
85% oт компютрите ще работят с Windows 10 до средата на 2021г.
Windows 10 продължава да разширява позициите си за сметка на Windows 7, чиято поддръжка бе спряна официално в началото на годината. Новата операционна система е разширила пазарния си дял в световния пазар на компютри с допълнителни 1.1% през юни.  По този начин 58.9% от всички устройства на пазара вече работят под управлението на Windows 10. Данните на анализатори от Net Applications също така разкриват, че тези цифри представляват 68% от всички активни устройства с различните версии на Windows. Oт Microsoft  са си поставили за цел да увеличат тази стойност до повече от 70% в рамките на следващите 60 дни. Досега Windows 10 не е имала толкова голям дял сред активните версии на операционната система. Спирането на софтуерната поддръжка за Windows 7 определено има ключово значение за представянето на Windows 10 през 2020г. Повечето потребители се съгласиха да актуализират към новата платформa, като това беше много важен елемент от стратегията на Microsoft.     Не е изненадващо, че пазарния дял на Windows 10 се увеличава, когато говорим единствено за устройствата с Windows. Taка изследването не обхваща компютрите, които работят с macOS, различните дистрибуции на Linux или Chrome OS. Koнкретните цифри показват, че алтернативните операционни системи са захранвали 13.3% от устройствата на световния пазар през юни. Windows OS генерира останалите 86.7%. За втори пореден месец се забелязва спад в разпространението на Windows 7, която вече захранва 23.4% от всички устройства и 26.9% от тези само с Windows. Toва е едновременно най-слабото представяне на платформата от 2011г., но също и най-високия пазарен дял на Windows 10. Според прогнозите на Microsoft още до края на август 70% от всички компютри с Windows ще са ъпдейтнали към Windows 10.  Taзи цифра ще продължи да се увеличава и достигне 85% през лятото на 2021г. Софтуерният гигант ще разчита на силното си влияние сред корпоративните среди, за да реализира амбициозните си планове.   Още от Digital: Как да получите помощ в Windows 10
H.266
Новият кодек H.266 ще намали наполовина размера на видео файловете без да се наруши качеството
Новият кодек H.266 ще намали наполовина размера на видео файловете без да се наруши качеството
Германският институт Fraunhofer Heinrich Hertz Institute, които са отговорни за разработването на H.264 и H.265 видео кодеците разкриха детайли за новата си видео технология за компресиране. Името на актуализирания стандарт е H.266 или Versatile Video Coding (VVC). Този проект включва активното участие на някои от най-големите технологични компании, които през последните три години са работили заедно с учени на  Fraunhofer Heinrich Hertz Institute, за да превърнат H.266 в реалност. Сред тях са Apple, Microsoft, Qualcomm, Intel, Huawei и Ericsson.  Най-голямото предимство на Versatile Video Coding (VVC) технологията е, че може да компресира наполовина файловете с 4K резолюция при запазване на същото качество. Оптимизациите позволяват H.266 да изисква два пъти по-малък "Bitrate" или данните изпратени в секунда, спрямо сегашния стандарт H.265, който използваме всеки ден. Устройствата, които са базирани на H.265 се нуждаят от около 10GB, за да прехвърлят видео с продължителност от 90 минути в Ultra-High Definition (4K) формат. H.266 ще изисква не повече от 5GB.     Teстовете на Fraunhofer Heinrich Hertz Institute показват, че е необходима връзка към интернет със скорост от поне 85Mbps, за да е възможна достатъчно добро качество при стрийминг на съдържание с 8K резолюция. Все пак учените се надяват да успеят да редуцират този лимит до 40-50Mbps с бъдещи подобрения във видео кодека.  Голямо предимство за потребителите е, че H.266 ще позволи да съхраняват два пъти повече съдържание като размер със същото качество на своите устройства. Създателите на новия стандарт също така обещават по-ефективен алгоритъм за стриймване на HD видео във 360-градусов формат.Това превръща H.266 в подходящо решение и за очилата с добавена реалност, които стават по-добри с всяка изминала година. Fraunhofer Heinrich Hertz Institute планират да представят първия софтуер с поддръжка за H.266/VCC през есента и скоро ще започнат тестове с чип дизайни, които да ускорят навлизането на технологията в реални устройства на пазара.   Още от Digital: Какво трябва да знаем за резолюциите 8K, 5K, 4K, 2K, 1080p и 1440p
още видеа
DMCA.com Protection Status