Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода

Сгъваема мишка Dell Foldable

Следва: Таблет RevoPad 8P
Loading the player...

Сгъваема мишка Dell Foldable

Публикувано на 12.04.2014 00:30 / oт
Милен Тончев

В ревютата си винаги сме ви показвали премиерни, предпремиерни, интересни, полезни и дори и странни джаджи. Днес също сме решили да останем верни на традицията и да ви покажем нещо което лесно се побира скрито в дланта ми. Ако не сте прочели заглавието – сигурно се чудите вече, какво всъщност представлява това? Отговорът е – Мишка. Но не каква да е – а много ефектно решение което лесно може да се пренася с лаптопа ви, без да заема ценно място. Уважаеми фенове на технологиите, Digital.bg представя сгъваемата мишка Dell Foldable.

 

Дизайн 

В сгънато състояние мишката е висока едва 81.5мм, широка 52.8, а дебелината в най-издадената й част спира електронният ни шублер на близо 37мм. Достатъчно компактна, че дори да я носите в джоба си. С едно движение отваряме задната част и джаджата приема краен завършен вид. Удобна е за хващане, като има отредено място за захват с палеца и безименният пръст. Погледнато в профил, дъговидното устройство стои много ефектно и нестандартно като аксесоар. Наподобява асоциация с шлемът на Дарт Вейдър или пък ни прилича на извънземен космически коръб  който всеки момент ще излети и ще започне да ни стрела с лазера си. А Foldable има на разположение такъв, но за него след малко.

 

Използвани материали 

Сега ще разгледаме корпусът. В по-голямата си част той е пластмасов, като обработката на материала е 3 вида – матирана в основната вътрешна част, полирана в сребристата периферна линия и гланцирана до огледалност в горната част. Първоначално очакваме последната повърхност да е като магнит за мазни пръстови отпечатъци, но грешим – мърсотията по нея не личи. Споменатото по-рано пространство в двете страни е с решетъчна текстура, като по този начин прави мишката още по-удобна за държане при работа.

 

Функции

Движението на Foldable по мауспада е много гладко, за това спомагат общо три хлъзгащи се опорни точки, като едната от тях е издължена. Сгъваемата мишка на Dell е безжична Wireless с общо 16 честоти на работа – нейният USB накрайник е скрит в отварящата се дъговидна част. Хитро решение е, че в гнездото има интегриран магнит, който не ви позволява да загубите лесно USB-то при пренасяне. Мишката работи на 2.4GHz, като диапазонът на отдалечаване който измерихме по време на тестовете ни е около 3 метра. Dell Foldable има 3 физически бутона и мултифункционален скролер. Като разположение на бутоните, мишката е еднакво подходяща както за десничари, така и за хора с доминираща лява ръка.

 

Спецификации 

Ако при повечето мишки сензорът е разположен централно в долната част на тялото, то тук решението е малко по-нестандартно. Лазерът е максимално изнесен в предната част, а в централната под ъгъл стоят двете захранващи батерии. Самият сензор има 3 настройки на чувствителността – 1000, 1500 и 2000dpi. Резултат който статистически ще определим като много добър.

Прочети повече
свързани статии
Huawei Petal Search
Huawei ще конкурират Google и Microsoft с приложенията Petal Seach и Huawei Docs
Huawei ще конкурират Google и Microsoft с приложенията Petal Seach и Huawei Docs
Изграждането на екосистема от приложения и услуги е водещ приоритет за Huawei в мобилната индустрия. Търговските санкции срещу компанията значително ограничават възможностите за нормални бизнес операции. Собствениците на Huawei устройства вече имат достъп до Huawei AppGallery. Това е онлайн портал, който представлява алтернатива на Google Play. Китайският производител работи в тясно сътрудничество с огромна мрежа от разработчици по цял свят, които адаптират своя софтуер за устройствата на Huawei. Taка например Huawei вече замениха Google Maps с TomTom Go Navigation в App Gallery в началото на септември. Софтуерните инженери на компанията продължават да са доста активни в разширяването на каталога, който предлага магазина за приложения. Huawei вече са готови подобрена версия на Petal Search, която е налична в 170 държави по цял свят и поддържа повече от 50 езика. Както името подсказва това е собствена търсачка, която освен текст е оптимизирана за разпознаване на снимки и гласови услуги, която ще замести Google Search в смартфоните на компанията.     Petal Search е подходящо да следите в реално време стойността на акциите на борсата или да получавате актуална прогноза за времето на началния екран, като Huawei постоянно предоставят нови функционалности.Всъщност това е само едно от новите приложения на китайския производител, тъй като потребителите вече могат да изтеглят Huawei Docs. От компанията твърдят, че приложението може да работи с над 50 популярни формата и е интегрирано към другите софтуерни решения на Huawei. Teкстовият редактор е подходящ не само за потребителите в Китай, които нямат достъп до Google, но за всички останали, които използват екосистемата на компанията. Желанието на Huawei да се конкурират с Gоogle и Microsoft в традиционни сфери като офис приложенията и търсенето в интернет e ключов елемент от стратегията за оцеляване в мобилната индустрия. Навигацията също попада в полезрението на компанията, която е разработила Huawei Maps, предоставящи карти за потребителите над 140 държави по цял свят и гласови нотификации на английски, френски и мандарин.     Още от Digital: Тест на Huawei Mate 40 Pro - Извит 88 градуса дисплей, мощен Kirin 9000 процесор и батерия с 66W зарядно  
Skype Meet Now
Функцията Meet Now в Skype вече ще е достъпна от лентата със задачи в Windows 10
Функцията Meet Now в Skype вече ще е достъпна от лентата със задачи в Windows 10
Приложенията за видеоконференция продължават да отчитат рекорден трафик от началото на пандемията досега. Това стана причина за много повече ъпдейти и подобри значително функциите на платформи като Zoom, Google Meet, Microsoft Teams. Конкуренцията между разработчиците доведе до премиерата на функцията Meet Now, която е интегрирана в Skype. Този инструмент ще улесни допълнително стартирането на видео разговори и добавянето на други потребители. Необходимо е да натиснете "Meet Now" бутона в интерфейса на Skype, както и "Share Invite", за да изпратите покана, чрез линк или имейл. Бъдещите събеседници се присъединяват към видео разговора с избора на бутона "Join a Meeting". Хипервръзката ще препраща автоматично към интерфейса на Skype и респективно ще стартира обаждането. За максимално улеснениe Microsoft дори премахват нуждата да се логвате в своя профил, което позволява и на хора без акаунти в Skype. Ако нямате инсталирана версия на приложението на вашето устройство ще бъдете пренасочени към уеб версията в браузъра.     По този начин Microsoft обещават стартирането на видео разговор с три кликвания без нуждата от инсталация на външен софтуер. Сега разбираме за следващото подобрение, което ще предложи Meet Now, тъй като компанията тества позиционирането на икона за стартиране на функцията от лентата със задачи на Windows 10. Компанията потвърди, че това е една от новостите в Windows Insider програмата и са уверени, че до няколко седмици всички потребители ще могат да стартират Meet Now от лентата със задачи на Windows 10, съобщава Engadget. Tрябва да натиснете съответния бутон от лентата с нотификации, за да стартирате обаждане и да добавите участници. Meet Now позволява да провеждате безплатни разговори с продължителност до 24 часа Функцията е оптимизирана и за групови чатове. Учениците, които използват онлайн методи за комуникация могат да се включат и зададат въпрос, като виртуално "вдигнат ръка".  Можете да използвате и традиционните емотикони, за да изразявате настроението си в разговора.   Oще от Digital: Как да използвате новата фукция на Skype за видеоразговори, дори да нямате акаунт
WhatsApp
Потребителите на WhatsApp вече могат да пазаруват директно от чатовете
Потребителите на WhatsApp вече могат да пазаруват директно от чатовете
Facebook разчитат предимно на онлайн реклама, за да генерират приходи. Това е причината да обръщат специално внимания на дигиталния маркетинг. Компанията тества различни бизнес идеи, с които да монетиризира платформи като Messenger, WhatsApp и Instagram. Сливането на трите приложения е дългосрочна цел, която изисква повече време и планирани инвестиции. Въпреки това Facebook периодично предоставят ъпдейти, с които премахват границите между Messenger, WhatsApp и Instagram. Включването на опция за мобилни плащания в WhatsApp е тема, която се обсъжда от доста време. Все пак това е една от най-популярните платформи за комуникация, която крие внушителен потенциал за бъдещо развитие. Инвестицията от почти $6 млрд. в индийския гигант Jio е добър пример за плановете на Facebook да превърнат WhatsApp в приложение за онлайн търговия. Повече от 400 млн. души в многолюдната страна използват WhatsApp, което е причина за конкретния интерес на компанията. Тестове с подобна функционалност могат да се проведат и в други държави през следващите месеци.     Новият проект на WhatsApp предвижда включване на опция за пазаруване директно от чатовете на приложението. Първоначалната идея е да се стимулират представителите на малкия бизнес, но Facebook постепенно ще разширяват обхвата на функцията за повече хора и продукти по цял свят. От компанията ще предоставят тази възможност първо на хората с WhatsApp Business платформата, която наброява повече от 175 млн. души. Целият процес на избор на даден продукт, въвеждане на данни за плащане и обработка на заявката стават директно от WhatsApp. Работи се над допълнителни инструменти, с които да улеснят комуникацията между потребителите и бизнеса. Facebook допълнително ще предоставят повече детайли кога и как всички акаунти ще могат да се възползват от системата за пазаруване в WhatsApp. Успоредно с това е достъпна Facebook Shops система, която позволява да се създават интерактивни каталози с продукти за продажба онлайн. Скоро ще научим повече за плановете на компанията за развитие на WhatsApp.     Още от Digital: Нови функции ще улесняват управлението и изтриването на информация от WhatsApp
TikTok
TikTok вече ще ни казва защо премахва видео клипове от профилите
TikTok вече ще ни казва защо премахва видео клипове от профилите
TikTok е социален феномен, който дори стана още по-популярен по време на пандемията. Заглавието е хит предимно сред най-младите потребители, които са най-активни в създаването на клипове. Както всяко приложение за мултимедия от TikTok също трябва да се справят с разпространението на неподходящо съдържание между акаунтите. Алгоритмите на мобилното приложение се ъпдейтват постоянно, за да са по-ефективни в откриването на клипове, които нарушават правилата на TikTok. Ако ъплоудвате много видео материали вероятно сте забелязали, че в определени ситуации даден клип просто изчезва от вашата колекция. Причината е, че създателите на TikTok са решили, че съответното видео не е подходящо и нарушава установените правила.Досега, обаче потребителите не разбираха защо точно е изтрито дадено видео. Все пак TikTok са обърнали внимание на молбите на своите потребители и са създали механизъм, с който да съобщават защо определени клипове изчезват от профилите.     Следващият път, когато бъде изтрито съдържание от вашия акаунт ще получите входящо съобщение, което информира защо това се е случило. Самият текст ще цитира точно коя точка от правилата на приложението е нарушена. По този начин ще можете да правите клипове, които отговарят на всички изисквания и няма да бъдат изтривани от сървърите на TikTok. Toва нововъведение със сигурност ще допадне на много автори на съдържание. Припомняме ви, че преди интеграцията на тази функция единственият начин да разберете защо определено видео е изтрито е свързано с попълването на онлайн форма. Включването на новите нотификации ще ускори този процес и TikTok се надяват да намали броя на неподходящи клипове в платформата. Функцията се тества в продължение на месеци и вече е редуцирала с 15% заявките на потребителите, които търсят отговор защо са премахнати клиповете им. Предстоящият ъпдейт в кратки срокове ще е достъпен за всички потребители.   Още от Digital: TikTok вече ще плаща на създателите на видео клипове
смартфон камери
Huawei Mate 40 Pro има най-добрата смартфон камера в света, според DxOMark
Huawei Mate 40 Pro има най-добрата смартфон камера в света, според DxOMark
Последните резултати на DxOMark показват, че Huawei Mate 40 Pro е оборудван с най-добрата мобилна камера на пазара. Най-новият смартфон на Huawei получи невероятния резултат от 136 точки, надминавайки значително дори и най-добрите си конкуренти, благодарение на своите невероятни фото и видео способности.
още видеа
DMCA.com Protection Status