TSMC са водещ производител на процесори и ключов хардуерен партньор на Apple. Тайванската компания произвежда голяма част от чиповете за iPhone, което е основния им източник на приходи. Следващата голяма стъпка пред ТSMC е да се превърне в глобален лидер в популяризирането на 3-нанометрови процесори. Постигането на тази амбициозна цел ще ускори навлизането на технологията, която ще направи смартфоните не само по-бързи, но и ще удължи живота на батерията им.

 

Последните данни на TechSpot разкриват, че компанията е получила необходимото одобрение от китайските власти да стартират строежа на ново производствено съоръжение. Основната цел на фабриката ще бъде създаването на първите 3-нанометрови процесори в мобилната индустрия. Ако всичко върви по план конструкцията ще започне не по-рано от 2022г., като инвестицията на TSMC вероятно ще надхвърли $20 млрд. Вече е избрана и локацията на съоръжението. 

 

 

Oт компанията са избрали за тази цел Southern Taiwan Science Park в Тайнан, където е сегашната 5-нанометрова фабрика на TSMC. Toва съоръжение ще заработи на пълни обороти до две години и ще започне веднага да изпълнява поръчки за най-големите клиенти на компанията, като Qualcomm, Google и Apple. Предстоящото съоръжение ще генерира около 20% от енергията си, чрез възобновяеми източници с тенденцията цифрата да се увеличава с всяка следваща година. 

 

Oще от Digital: TSMC ще инвестират $25 млрд. във фабрика за производство на 5-нанометрови процесори