TSMC е водещ производител на хардуер и един от основните партньори на Apple в индустрията. Именно това е компанията, която създава процесорите за смартфоните iPhone. Вече разбрахме, че TSMC е единственият доставчик на чипове за следващото поколение на устройствата, които ще се казват Apple A13. Последните данни на Bloomberg не само потвърждават този ангажимент, но и разкриват допълнителни детайли за плановете на TSMC.

 

Благодарение на тях разбираме, че тайванския бранд е стартирал производството на първите бройки на A13 процесорите за iPhone (2019). Oще до края на месеца съоръженията им ще заработят на пълни обороти, което ще им позволи да изпълнят поръчките на Apple с максималния си потенциал. По този начин компанията ще си гарантира, че ще разполага с достатъчен брой готови чипове A13 навреме за премиерата на смартфоните, която ще e през есента. 

 

 

Предстоящият процесор ще бъде произведен с усъвършенствана 7-нанометрова Extreme Ultraviolet Lithography (ЕUV) технология. Преминаването към този процес ще гарантира редица предимства свързани с високата производителност и дългия живот на батерията. Тепърва ще разбираме повече детайли за спецификациите, които ще отличават трите нови смартфони, които Apple се очаква да представи преди края на третото тримесечие на годината.

 

Oще от Digital: iPhone (2019) ще имат тройнa основнa камерa и селфи камера с 12MP резолюция