Аpple се намират във финална фаза на тестове с новото си поколение смартфони. Очаква се компанията да представи три нови модела iPhone (2018), които ще изострят значително конкуренцията. Едно от ключовите подобрения в устройствата ще бъде първият 7-нанометров процесор Apple A12, който е произведен от TSMC. Tайванският производител продължава да е един от най-големите хардуерни партньори на компанията и генерира голяма част от приходите си от продажбата на смартфоните на Apple. 

 

Прогнозите на TSMC са за слаби продажби през настоящите тримесечие, което се дължи на липсата на активност на потребителите през летния сезон. Недостатъчният интерес към процесорите за генериране на криптовалута допълнително допринася за тези процесори, информира Bloomberg. Въпреки това TSMC са позитивно настроени и смятат, че през четвъртото тримесечие ще отчетат оптимистични резултати. Стабилизирането ще се дължи предимно на добрите продажи на iPhone (2018).

 

Успоредно с това компанията вече работи на бъдещите си проекти, които ще задълбочат сътрудничеството им с Apple. От TSMC вече изграждат ново производствено съоръжение, в което да започнат да работят над първите си 5-нанометрови процесори за смартфони. Официалната им премиера на пазара няма да стане факт преди 2020г. Едва ли има съмнение, че Apple ще са първата компания, която ще се възползва от тези процесори. 

 

Oще от Digital: Apple ще използват OLED дисплеи и в трите модела iPhone (2018)