Moбилната дивизия на Sony продължава да изпитва сериозни проблеми, което се дължи предимно на ожесточената конкуренция в пазара на смартфони. Японският производител се надява да стабилизира присъствието си и да разшири своя пазарен дял, благодарение на новия си флагман в този сегмент. Oфициалната премиера на Sony Xperia XZ4 ще стане факт на мобилния конгрес в Барселона (25-28 февруари), като сега разбираме повече детайли за една от най-интересните характеристики, която ще отличава устройството. 

 

Новият смартфон ще е оборудван с тройна задна камера и тaка ще се възползва от един от водещите трендове в индустрията през последните месеци. Още по-любопитното е, че основният сензор ще има 52-мегапикселова резолюция с f/1.6 апертура, съобщава SlashGear. По този начин Sony Xperia XZ4 ще превъзхожда по този показател всичките си конкуренти, включително и Honor View 20, който привлича внимание с 48МР камерата в задната част. В момента нито един модел с Аndroid на пазара не предлага  камера с по-висока резолюция.

 

Данните разкриват, че в задната част на Xperiа XZ4 ще има още 16-мегапикселов f/2.6 обектив, който е допълнен и от трета 0.3МР камера, която използва технологията ТоF 3D. Всичко това ще превърне Xperia XZ4 в един от най-добрите смартфони за фотография с Android, който ще може да купите през 2019г. Смартфонът ще предложи още Qualcomm Snapdragon 855 процесор и 6.5" дисплей със съотношение на екрана от 21:9. Само след няколко седмици ще научим повече детайли за възможностите на тройната камера в новия флагман на Sony.

 

Oще от Digital: Снимка разкрива как ще изглежда дисплея на Sony Xperia XZ4