Името Lumentum вероятно не ви е известно, като това е производителя на лазерните компоненти в смартфоните на Apple. Партньорството на двете компании е свързано с уникалните "Vertical-Cavity Surface-Emitting Laser" (VCSEL) сензори, които се използват от TrueDepth камерите в предната част на iPhone. Teзи компоненти са ключови за функционирането на Face ID системата за лицево разпознаване, но също за някои от камера ефектите при портретен режим, както и за емотиконите Animoji, съобщава SlashGear.

 

Засега продуктите на Lumentum са достъпни само за моделите от iPhone X серията. Главният изпълнителен директор на компанията Алън Лое потвърди за голям интерес към VCSEL сензорите от производителите на смартфони с Android. В свое изявление той сподели, че Lumentum имат желание да интегрират своята 3D технология и към други мобилни устройства освен тези на Apple. Навлизането в мащабната екосистема от устройства с Android има потенциала да се превърне в солиден източник на приходи за компанията.

 

 

Хардуерните компоненти на Lumentum са оптимизирани и за технологията ТоF 3D, която тепърва ще се използва масово в индустрията. Благодарение на нея анализаторите очакват глобалния пазар на 3D камери за смартфони да се превърне в бизнес за над $20 млрд. до края на десетилетието. За сравнение този сегмент е генерирал $1.5 млрд. приходи през 2017г. Предстоящото партньорство на Lumentum с Android производителите ще ускори тези процеси и ще превърне тази характеристика в неизменен елемент от смартфоните.

 

Oще от Digital: iPhone XI ще може да зарежда батерията на лаптопи