Бързо ли свършват месечните ви данни за мобилен интернет? Често ли ви се случва да изразходите всичко още в средата на месеца и после да ви се налага да отваряте страници в интернет на по-ниска скорост? Вероятно вече знаете как да предотвратите бързото свършване на мобилен интернет, но може би не сте чували за трите по-малко известни трика, които howtogeek наскоро публикуваха в сайта си. Ето кои са те:

 

1. Изтегляйте прикачените файлове към даден имейл само през Wi-Fi. Повечето имейл клиенти имат опция, която ви позволява да ограничите изтеглянето на прикачени файлове само до онези случаи, в които телефонът ви е свързан с безжична интернет мрежа.

 

2. Инсталирайте приложение за компресиране на данни като например Opera Max, Mini или Onavo Extend. Подобни програмки насочват данните ви към сървър на трета страна и след това ги изпращат обратно до вас в компресирана форма. Хубавото на изброените два инструмента е, че компресират не само данните изразходвани в браузъра, но и в приложенията на телефона ви.

 

Още от Digital: Как да спестим време с услугите на Google

 

3. Ограничете консумирането на данни при тетъринг с услугата Tripmode (налична както за Windows, така и за OS X). Благодарение на нея, в случаите когато използвате телефона си като модем за други устройства, няма нито да се теглят, нито да се ъплоудват данни (освен от и към онези приложения, които предварително сме отбелязали.)