От дома до бизнеса, от настолния компютър до уеб пространството и всички устройства между тях – Office предоставя необходимите инструменти за пълноценна работа. В интернет пространството ще откриете куп съвети, които имат за цел да ви помогнат да извлечете максимума от MS Office.

 

Представяме ви тези 3 полезни трика за Microsoft Office, които научихме благодарение на Make Use Of.

1. Отваряне на презентация с PPS

Записването на презентация в PPS формат дава възможност да я отворите като слайдшоу директно с двойно кликване върху файла. Това работи и за PPSX файлове. Можете да превключвате между PPS и PPT версиите по всяко време, като промените разширението на файла от .pps на .ppt (или обратното).

2. Компресиране на Excel документи с XLSB

Записването на една електронна таблица като XLSB, тоест като Excel Binary Workbook намалява размера драстично (с 50-75%). Този формат обаче не е съвместим с някои по-стари версии на MS Office и офис пакети от трети страни.

3. Увеличаване на съвместимостта на Office файловете

Искате да споделите Office документи с някого, но не сте сигурни дали неговата Office версия поддържа Open XML файлове като DOCX, XLSX, или PPTX? Тогава изпратете файловете в по-стар (отпреди 2007 г.) формат по подразбиране (XLS, DOC, PPT) за максимална съвместимост.

 

Вижте най-полезните приложения и плъгини за Microsoft Office