Подобно на следите, които оставяме в реалния живот с нещата които вършим и посещаваме, така и във виртуалния свят се записва къде сме били и какво сме правили.

 

Много компании и организации може да натрупат солидни суми от тези наши лични данни. Ако искате да гарантирате сигурността си в мрежата, добре е да сте наясно, че начини има, а благодарение на PC World можем да научим повече за тези 3 начина за контрол на вашата сигурност в мрежата.

1. Бъдете внимателни в социалните медии

За всички онлайн услуги, които използвате, трябва да проверите настройките за поверителност. Във Facebook, например, ще ги намерите, като кликнете върху иконата на катинар, в горния ляв ъгъл на екрана и преминете през различните опции. Но това не е всичко, повече по темата може да научите от статията 8 начина да гарантирате сигурността си в социалните медии.

2.  Използвайте няколко идентичности

Информацията, която споделяте в някой сайт може да се свърже с информацията която сте споделили в друг и по този начин да се създаде по-пълна информация за вас. За да се предпазите се опитайте да бъдете различни личности в различните сайтове. Малко сайтове идентифицират потребителите си по име, повечето ни идентифицират чрез електронен адрес. Така че разумно е да се използват различни адреси в различните сайтове. Можете също така да използвате услуга за предоставяне на еднократни имейли. Вече сме споменавали кои са най-добрите услуги за създаване на временни имейли.

3. Анонимно сърфиране

Браузърът ви знае ужасно много за вас и споделя тази информация с множество непознати, но има начини да контролирате това. Браузърът ви почти със сигурност има режим за анонимно сърфиране, от който може да се възползвате. А ако често сте в движение може да ви е от полза информацията за това как да сърфираме анонимно от мобилното си устройство.

 

Вижте как да си гарантирате по-голяма сигурност в Интернет