YouTube винаги добавя нови функции, с които се откроява от останалите уеб сайтове за видео хостинг. Макар че много от тях се отнасят само за настолните компютри, потребителите на мобилни устройства  най-после имат повод да се радват, защото вече имат достъп до някои много полезни функции в YouTube.

 

Благодарение на Make Use Of  3 научаваме тези 3 съвета за навигиране в YouTube на мобилни устройства. Може да се възползвате от тях без значение с коя платформа работи телефона ви – Android или iOS.

1. Незабавно прескачане напред

Понякога видеоклиповете са много дълги и отнема прекалено много време, за да стигнете до конкретен момент. В тези ситуации можете да прескачате напред или назад с големи стъпки. За целта кликнете два пъти върху лявата или дясната част на екрана. Очевидно, докосването на лявата страна ще превърти видеото назад, а дясната – напред.

2. Коригиране дължината на прескока

Ако 10 секунди е твърде малък интервал за прескачане, може лесно да го увеличите. Докоснете менюто с три точки в горния десен ъгъл на приложението, след което изберете Settings. Докоснете „General“ и потърсете „Double-tap to seek“. Докоснете и можете да промените стойността по подразбиране от 10 секунди на 5, 15, 20, 30 или 60.

3. Деактивирайте автоматичното пускане на следващото видео 

Докато сте все още в това меню, може да направите още нещо. Изключете слайдера Autoplay и YouTube ще спре автоматично стартиране на видеоклипове след като текущото ви завърши. Автоматичното възпроизвеждане е разочароващо, защото ще зарежда нов видеоклип, докато се опитвате да навигирате до друг.

 

Вижте 6 трика в YouTube, които е добре да пробвате