Google Play Store е мястото, от където идват най-добрите приложения за Android. С времето самият Play Store се превърна в интересно приложение с няколко малки, но полезни функции и възможности, които MakeUseOf ни представя.

 

Може да се пробват приложения и игри без да се инсталират

Функцията все още се разработ,а но постепенно се предлага от все повече приложения и игри. Вместо да се инсталират, потребителят може да натисне бутона Try Now, като това зарежда в реално време кратко демо на играта или приложението. То е функционално и позволява на потребителя да използва приложението или играта за малко и да прецени дали иска да го инсталира за постоянно.

 

 

Тестове на бета версии на приложенията

Тестването на бета версии на приложенията е лесе начин да се сдобием с достъп до нови функции преди всички, както и до нови приложения преди всики. Разбира се, те могат да не работят идеално, защото са бета версия, но понякога това идва с промоции и лесно содбиване с приложения, които иначе биха били платени. Обикновено приложенията държат отворени бутони за бета тестове в дъното на профилите си в Google Play.

 

 

Изтриване на историята от изтеглени приложения

Ако теглим много приложения, историята може да стане претръпана от приложени, които не ни трябват и само пречат на откриването на по-стари, но добри приложения и игри. Може да се изтрие тяхната история от Settings > Clear local search history. А от My apps & Games  > Library могат да се трият индивидуални приложения от спусъка.

 

 

Още от Digital: Лесен трик позволява да откриваме най-актуалнитe промоции в Google Play