Виртуалните асистенти като Google Now и Apple Siri се използват ежедневно от все повече потребители, тъй като позволяват много по-лесно и бързо само с гласа си да откриете информация в интернет, стартирате песен или отворите файл на устройството си. Използването на подобни команди, за да управлявате смартфона е особено подходящо, когато ръцете ви са заети и ви предоставя изцяло нов начин да взаимодействате с мобилното си устройство. Aко то работи с Android можете лесно да конвертирате различни стойности, да проверите прогнозата за времето, да виждате рецепти и резултати от спортни събития, да стартирате приложения и много др. 

 

Гласовите команди в Google Now могат да бъдат още по-полезни, тъй като има още няколко интересни приложения на тази функционалност, информира BGR. Вероятно не знаете, но можете да използвате услугата, за да откриете подходяща музика за вашето вечерно парти и автоматично да я стартирате на мобилното си устройство като кажете "Play Dinner Party Music", като е предвидена и опция да изберете с кое приложение да я пуснете, като например Google Play Music или Spotify. В случай, че сте човек, който му се налага да пътува често вероятно искате постоянно да сте в течение със самолетните полети в дестинациите, които ви интересуват. 

 

Google Now може да се погрижи и за това като единственото, което трябва да кажете е "Find me Flights From Paris To London" или съответно да ги замените с други градове, като в резултат ще видите разписанието за тях в следващите няколко дни. След като се зареди страницата имате опция и да конкретизирате на коя точно дата искате да летите като например "Flights Leaving On 1st February". Събуждането сутрин понякога може да е трудна задача, но гласовата услуга на компанията може да ви помогне с тази задача, като ви позволи предварително да настроите аларма без да се налага да инсталирате допълнително приложение, като използвате командата "Wake Me Up At" и въведете часа, в който трябва да станете.

 

Вижте вече ще можем да търсим с глас в Android OS без нужда от интернет