Ако използвате подходящ инструмент за преброяване на думите или символите в един документ, ще спестите ценно време. Това може да бъде полезно в няколко случая, сред които, когато трябва да напишете текст, а има ограничение за броя знаци или думи, или когато пишете книга и искате да следите напредъка си всеки ден.

 

Каквато и да е причината, информацията на Make Use Of ще ви бъде полезна. От медията са разгледали няколко различни начини за преброяване броя на думите. Ето кои са те:

1. Чрез вградената функция в Word

Всеки път, когато поискате да узнаете броя на думите във всички части на документа, погледнете лентата на състоянието в долния край на прозореца на Word. Ако имате нужда да разберете колко са думите в един или няколко параграфа, просто ги маркирайте и в лентата на състоянието ще се покаже общият брой думи за селекцията и за целия документ. Ако не виждате броя на думите, кликнете с десния бутон върху лентата на състоянието и след това върху Word Count. Word също така преброява знаците, редовете, абзаците и друга информация. За да видите тази информация трябва да кликнете върху броя думи в лентата на състоянието.

2. WordCounter

Ако не използвате Word и просто искате да разберете колко думи има в някоя статия, на която сте попаднали онлайн или на друго място, може да използвате онлайн брояч. WordCounter е полезен безплатен инструмент, който може да ви помогне да разберете колко са думите в текстов файл до 15 MB.

3. Word Counter

Word Counter е друг удобен инструмент, който ви позволява да въведете или поставите текст в предвиденото за това поле и предлага няколко допълнителни функции, като например колко време е нужно да се прочете този документ, нивото на сложност, както и десетте най-често срещани думи в документа.

 

Вижте 15 полезни клавишни комбинации за Microsoft Word