Eвропейският пазар на смартфони има специфично значение за стратегията на всеки един от водещите производители в индустрията. Според последните данни на анализатори от Kantar Worldpanel всеки трети от четири продадени устройства на континента през последното тримесечие работи под управлението на Android. Основен фактор за голямото търсене на потребителите е интереса към смартфоните от средния клас на китайски брандове като Huawei.

 

Компанията продължава да регистрира високи продажби в ЕС, където представянето ѝ не се влияе от търговския конфликт между Китай и САЩ. Новитe смартфони на Huawei регистрират добри продажби и това е една от причините зa стабилния ръст в продажбите на целия континент, съобщава AndroidPit. Водещото предимство на смартфоните Huawei е уникалното съчетание между високо качество, луксозен дизайн и изгодна цена, с което превъзхождат конкурентите си с Android.

 

 

Сериозната конкуренция в ЕС ще продължи и в следващите месеци, когато ще видим премиерата на много нови модели с Аndroid на пазара. Последните трендове са свързани с безрамковите дисплеи, тройните камери, осемядрените процесори с изкуствен интелект и др. Това са характеристики, които се превръщат в задължителни компоненти от моделите в средния ценови клас. По всичко личи, че ЕС ще продължи да има важно значение за производителите на смартфони през 2019г.

 

Още от Digital: Какви ще са тенденциите при смартфоните през 2019г.