Някога питали ли сте се колко точно са услугите, които Google предлагат? За такава огромна компания е изключително трудно да се проследи всичко, което тя притежава.


От Make Use Of научаваме за някои популярни услуги, които вероятно използвате всеки ден, но може би не подозирате, че са собственост на Google. Ето кои са те:

1. reCAPTCHA

reCAPTCHA е безплатна услуга на Google, която защитава вашия уебсайт от спам и злоупотреби и пречи на автоматизиран софтуер да извършва злоумишлени действия във вашия сайт. Това е вид тест, който има за цел да определи дали потребителя е човек или компютър.

2. Blogger

Поддържането на собствен блог е забавно нещо, но хостинга и изграждането на уеб сайт може да възпре някои хора. Blogger, закупен от Google през 2003 година, улеснява стартирането на собствен блог. Избирането на тема и започването е лесно за всички и дори можете да поставите реклами в блога си, за да припечелите малко пари.

3. YouTube

Една от най-известните услуги на Google, YouTube е и най-големият видео сайт в света. Всъщност това е вторият по популярност сайт в света след този на Google. YouTube стартира в началото на 2005 година, благодарение на трима бивши служители на PayPal. Google купи сайта в края на 2006 година. Днес потребителите гледат милиарди часа съдържание на YouTube всеки ден.

 

Вижте 5 полезни услуги на Google, които може би не знаете