Всички ние обичаме да правим снимки и не искаме да правим компромиси с качеството им. Ето защо е добре да имате предвид, че iOS 11 въведе някои промени в начина, по който вашият iPhone заснема снимки. Най-голямата, от които е новият HEIF файлов формат, който заменя JPEG.

 

 

 

От CNet ще ни покажат кой е най-добрия начин да настроим камерата на iPhone-а си с тези нови функции.

HEIF форматът

HEIF форматът за снимки предлага по-добра компресия от JPEG, като по този начин пести паметта на вашия iPhone. Недостатъкът? Той не е съвместим с хардуера и софтуера, така както вездесъщия JPEG формат. За щастие, има начин да настроите своя iPhone, така че да получите полезните предимства на HEIF и съвместимостта на JPEG.

 

За да настроите iPhone да прави снимки в новия HEIF формат, отворете Settings > Camera > Formats и изберете High Efficiency.

Автоматично експортиране на HEIF снимки като JPEG

Дори ако снимате в HEIF формат, можете да настроите автоматично да се конвертират HEIF файловете ви във JPEG формат, когато ги експортирате. Това е много удобно. За целта отидете в Settings > Photos и задайте за „Transfer to Mac or PC“ стойността „Automatic“.

Не запазвайте настройките

Ядосвате ли се всеки път, когато приложението Camera се отваря в последния режим, който сте го използвали? Ако отидете в Settings > Camera > Preserve Settings, ще можете да зададете кои настройки на камерата да се пренасят от една фотосесия на следващата. Има плъзгачи за Camera Mode, Filter и Live Photo.

 

Вижте как да подобрим работата на iOS 11