Chromecast е един от най-продаваните и популярни продукти на Google. Ето защо от androidpit са сметнали, че ще е добре да споделя с нас три начина за дублиране екрана на телефона или компютъра чрез Chromecast.

1. Чрез използване на Chrome за PC или Mac

Десктоп версията на браузъра Chrome, разполага с отлично разширение за Chromecast. То може да се ползва от всеки, който иска да отрази различно съдържание на своя телевизор. Използвайки вградената функция на Chrome за PC или Mac, можете да отразите сайтове, всякакъв вид видео, снимки.

 

Всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху менюто – трите точки в горния десен ъгъл на Chrome. След това кликнете върху „Cast“ и изберете вашия Chromecast. За да отразите целия си работен плот, софтуера и всичко, което правите на компютъра си, кликнете върху „Cast to“ и в менюто „Select Source“ изберете „Cast desktop“.

 

Не забравяйте, че има огромен избор от видео плейъри, съвместими с Chrome за Android. Просто отворете видеоклип на всеки уебсайт и проверете дали ще се появи иконата на Chromecast. Ето един допълнителен съвет, за да добавите Chromecast бутон към лентата с инструменти на Chrome, кликнете с десния бутон на мишката, когато задържате „Cast”.

2. Чрез използване на Opera Developer

Opera е браузър, който е напълно съвместим с Chromecast. За да използвате тази функция, ще трябва да изтеглите версията за програмисти. Версията Opera Developer е налична за  Windows и Mac. Режимът на предаване е същият като в Chrome, ще трябва да имате отворен видеоклип в YouTube, но можете да отразите и десктопа си.

3. Чрез съвместими приложения

Много хора смятат, че устройството Chromecast може да отразява само неща като YouTube, Netflix и подобни услуги за видео стрийминг. В действителност можете да отразявате много повече приложения като видеоклипове, Facebook, дори може да гледате на живо мачове, докато те се предават в социалната мрежа. Spotify също е на разположение, заедно с файлове на трети страни, като фото галерии, мениджъри на файлове и музикални плейъри.

 

Вижте шест полезни неща, които може да правите с Chromecast