Всеки днес има представа от предимствата на уеб камерите като удобно комуникационно средство, смятат от makeuseof. Знаехте ли обаче, че с помощта на специфичен софтуер можете да превърнете съвсем лесно всяка уеб камера в охранителна камера?

 

Ето още 3 любопитни факта за уеб камерите, които може да не сте знаели.

 

1. Има хора, които са 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата пред уеб камерата. През 1996 година, Дженифър Рингли създаде уебсайт, наречен JenniCam, от който предаваше на живо всичко, което се случваше в дома ѝ, не бяха спестени дори и интимните моменти. В един момент, посетителите на сайта достигнаха над 100 милиона за седмица. Този вид стрийминг на живо всъщност е една от най-старите интернет тенденции. И днес, все още има хора, които следват тези тенденции. Пример за това е RealLifeCam.

 

2. Първата онлайн камера била поставена през 1994 година в Сан Франциско. Всичко започнало като проект на студенти от щатския университет в Сан Франциско. Целта на камерата била на всеки 20 секунди, да предоставя снимки на кампуса.

 

3. Уеб камерата е измислена от мързеливи студенти на университета в Кеймбридж, които не желаели да бият път напразно до най-отдалечената стая в университета, където се е намирала единствената кафе машина, ако каната в нея ще е празна когато стигнат. Ето как „дилемата“ с кафе машината вдъхновила изобретяването на първата в света уеб камера, намираща се в старата компютърна лаборатория в университета в Кеймбридж. И така, през 1991 година, Др. Куентин Стафорд-Фрейзър (Dr. Quentin Stafford-Fraser) изобретил първата в света уеб камера, за да помогне на учащите до късно нощем студенти и програмисти да следят по-лесно кога каната за кафе се изпразвала.

 

Вижте най-любопитните факти за Интернет