Интернет ни предлага невероятни възможности, но и ни излага на голям риск. Кражба на идентичност, шпионски софтуер, спам, както и липса на възможност да запазим личния си живот в анонимност докато сърфираме са сред най-големите проблеми в наши дни. Разбира се имаме опция да се защитим и тя е като скрием IP адреса си. С няколко прости стъпки, можете спокойно да разглеждате почти всеки сайт от всяка точка на света, дори ако ползвате публична Wi-Fi мрежа.

Защо това е важно? Ако някой получи достъп до вашия IP адрес, той може да научи всичко за вас. Например, кой е доставчика ви на интернет, който използвате, в кой град се намирате, а ако тези, които ви проследяват са наистина добри могат да стигнат до името и адреса ви.

Готови ли сте да скриете вашия IP адрес? Тогава може да разгледате тези 3 лесни начина за скриване на IP адреса ви, които според Life Hack заслужават вниманието ни.

IPinator VPN

Тази услуга е сравнително нова, но има с какво да ви впечатли. Освен че предлага възможност за анонимно сърфиране в мрежата и защитата на личните ни данни, IPinator VPN предлага и възможност за изпращане на анонимни имейли. Създателите ѝ твърдят, че винаги ще получите надеждна интернет връзка, без значение къде се намирате.

Hide My Ass VPN

Услугата предлага три различни пакети, най-скъпият от които е $ 11,50 на месец, както и достъп до 860 сървъри в 210 страни, така че да имате огромен брой налични IP адреси, с които да се регистрирате.

Private Internet Access

Услугата криптира връзката ви и ви предоставя анонимен IP адрес за да защити личните ви данни. Private Internet Access оглавява класацията за най-добри VPN услуги в продължение на няколко години. Услугата предлага както основната функционалност, така и разширени опции, но трябва да сте готови да си заплатите за тях.

 

Вижте как да си гарантирате по-голяма сигурност в Интернет