Няма никакво съмнение, че смартфоните значително опростиха живота ни. До голяма степен това се дължи на факта, че всички неща от които имаме нужда са интегрирани в една малка умна джаджа.

Въпреки това, непознаването на всички опции и функции на тези интелигентни устройства затрудняват потребителите и те не могат да се ползват от целия потенциал на своя смартфон.

Ето защо решихме да ви покажем някои от най-ефективните начини, които можете да опитате за да почистите дублиращите се контакти от смартфона си.

Вижте тези 3 лесни начина да изчистите дублиращите се контакти.

Метод 1. Чрез вашия Gmail акаунт

Ако използвате Android телефон и архивирате всичките си контакти, можете лесно да премахнете дублиращите се контакти чрез вашия Gmail акаунт. За да изтриете дублиращите се контакти от телефона си, ще трябва да влезете в профила си в Gmail.

На върха на лявата странична лента на началния екран в Gmail, ще видите опцията „Gmail“ с падащо меню. Кликнете върху падащото меню и изберете опцията „Contacts“.

Кликнете върху бутона ‘More’, който е над секцията ‘Primary’ в Gmail акаунта ви и от падащото меню изберете опцията ‘Find & merge duplicate contacts’, за да премахнете дублиращите се контакти.

Изчакайте няколко секунди, след като процесът е завършен, на екрана ще се появят дублиращите се контакти. В случай, че не искате да се слеят някои контакти, просто ги махнете и след това кликнете върху бутона „Merge“ в долната част на екрана. Ако искате да обедините всички дублиращи се контакти, натиснете директно бутона „Merge“.

Метод 2. Чрез вградената функция в Android

Повечето от Android телефоните днес имат вградена функция за обединяване на контакти. Тя сканира списъка с контакти и търси дали има дублиращи се контакти със сродни имейл адреси и телефонни номера и ви предлага резултата. Можете да избирате кои контакти искате да запазите и кои от тях искате да изтриете.

В случай, че вашият Android телефон не разполага с тази възможност, не се притеснявайте. Има и друг вариант за сливане на дублиращи се контакти. Отидете в „Contacts“ и натиснете бутона за менюто, ще се покаже падащото меню с няколко опции. Изберете ‘Merge Accounts’, ще се отвори малък прозорец с две опции, изберете ‘Merge with Google’.

Метод 3. Чрез подходящо приложение

Друг чудесен начин за премахване на дублиращи се контакти от вашия Android телефон е да се използва специално приложение за тази цел. Има стотици такива приложения, като например Contacts Optimizer.

 

Вижте как да прехвърлим контактите си от iOS на Android и обратно