Името на легендарния италиански производител вероятно е една от първите асоциации, която повечето хора си правят когато чуят термина "спортни автомобили". Богатата история на Ferrari доказва, че напълно оправдават своята репутация. Всеки един модел, който предлагат се отличава с впечатляващ дизайн, невероятна мощност и характерен звук, който малцина могат да сбъркат. 

Аукционната къща RM Sotheby ще предложи уникалната възможност феновете на компанията да се сдобият с три от най-легендарните им автомобили. Въпросните модели се очаква да се продадат за суми, които надхвърлят внушителните $2 млн. 

 

Ferrari Enzo

 

Ако това се случи RM Sotheby ще могат да се похвалят, че са продали първия автомобил на търг, който струва толкова скъпо. Имайте предвид, че цената от $2 млн. е само за един от суперавтомобилите. Уникалната колекция на аукционната къща включва Ferrari 288 GTO, F50 и Enzo. 

Самият търг ще се проведе онлайн от съображения за сигурност и продължаващата пандемия от коронавирус. Мотото на аукциона е "Driving Into Summer" и е планиран да се проведе между 21 и 29 май.

Любопитен детайл е, че това ще бъде първото събитие в историята на RM Sotheby, което се провежда напълно виртуално за всички участници, съобщава BusinessInsider.

 

Ferrari 288 GTO

 

Първият модел е впечатляващия Ferrari 280 GTO, който е произведен през 1985г. и има уникален дизайн, който вероятно предизвиква носталгия сред любителите на високите скорости дори и днес. Първоначалните очаквания са този автомобил да се продаде за сума между $2.2 и $2.4 млн., но винаги са възможни допълнителни изненади, които да увеличат тази стойност. 

Ferrari са произвели само 272 бройки на 280 GTO, които са предлагали опционално климатична инсталация и електрически огледала.

 

Ferrari F50

 

Следващото атрактивно предложение е Ferrari F50 от 1995г., което е произведено в лимитирана серия от 349 бройки. Финалната цена вероятно ще надхвърли $2.75 млрд. Мощният V12 двигател гарантира 512 конски сили, като версията продавана на аукциона е изминала малко над 5000 километра. 

Най-интересният модел определено е футуристичния 2003 Ferrari Enzo, който е възможно да се продаде за повече от $3 млн. Каквото и да се каже за този модел едва ли ще бъде достатъчно. Остава да видим каква цена ще платят феновете на Ferrari за тези впечатляващи модели. 

 

Oще от Digital: Почти всички автомобили на Ferrari ще бъдат хибриди до 2022г.