През миналата година, видяхме някои много интересни модели телефони, но за съжаление не може да се каже че някой от тях предложи революционни функции. Но според Android Pit нещата ще се променят през 2018 година. 

 

Какво да очакваме от новите модели смартфони? Информацията по-долу е базирана на последните новини идващи от производителите на смартфони и дава представа за това какво може да се очаква от моделите, които ще се появят през предстоящата година.

18:9 дисплеи

На този етап, този формат на дисплея е характерен само за телефоните от висок клас. През 2018 г., 18: 9 екрани ще имат и моделите от среден клас. Така например, Galaxy A5 (2018) може да възприеме тази идея, тъй като дизайнът ще бъде вдъхновен от Galaxy S8.

 

Ulefone Mix2 - смартфон с двойна задна камера камера и 18:9 дисплей.

 

Въпросът обаче е дали искаме този ъпдейт. Големият екран е удобен за мултимедийно съдържание, но също така прави устройството по-податливо на повреди при удар, а по-голямата повърхност означава повече надрасквания.

 

 Vernee Mix2 е мощен смартфон с добра цена и 18:9 дисплей.

Бързо отключване

Ако екранът покрива по-голямата част от предната повърхност на телефона, няма място за четеца на пръстови отпечатъци. Възможните решения в този случай са две: четеца да се премести на гърба на устройството или да се замени. Първият вариант е свързан с много ограничения и неудобства, с които собствениците на тези телефони ще се сблъскат.

Такива проблеми имат както S8+ така и Note 8. Когато телефона е твърде голям, четеца се достига много трудно без значение къде е поставен – в горната или в долната част. Едно решение, което в момента се разработва е да се постави този бутон директно на екрана, но технологията все още не е напълно развита.

 

 

Има алтернативи на скенерите за пръстови отпечатъци, но те не са толкова практични, а някои дори и опасни за здравето ни. Едната е да се сканира ириса, а другата – да се сканира цялото лице, за да се отключи устройството. Много потребители обаче вече се оплакаха от болки в очите след продължително сканиране на ириса им, а някои добронамерени хакери демонстрираха как скенера на лица може да се манипулира. Така че през 2018 година очакваме решение на този проблем.

Изкуствен интелект

Разбира се, изкуствения интелект ще е запазена марка за моделите от най-висок клас, но тази технология ще се разгърне повсеместно и няма да е ограничена само от хардуера. Използването на изкуствен интелект е важен за конкуренцията между производителите, следователно можем да очакваме всеки от тях да разкрие своите собствени функции вдъхновени от тази технология.

 

Видео ревю на Huawei Mate 10 Pro - мощен смартфон с изкуствен интелект

 

Изкуственият интелект има голям потенциал и реално може да улесни живота на потребителите на смартфони многократно, така че производителите със сигурност ще се възползват от това за да привличат клиенти.

 

Вижте най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix