Смартфоните в днешно време са доста развитии имат най-различни функции. Разбира се, няма перфектен телефон, което е нормално. Въпреки това има функции, които всеки смартфон от висок клас трябва да предлага и те да са ключови през следващата година, смята AndroidPIT. Ето кои са те.

 

Краят на „прореза” или изрязаните дисплеи

След като iPhone X се появи с голям дисплей, който е „прорязан” от модула за предната камера, сензорите и говорителя, този тип дизайн се превърна в любим за много компании. Въпреки това този notch или както е преведен в Android – прорез, не е от най-оптималните и красиви дизайнерски решения. Именно затова повечето модели вече имат и режим с черни ленти, които виртуално да скрива този дизайнерски елемент.  Очакванията са, че през следващата година компаниите постепенно ще започнат да се отказват от това решение.

 

 

Сензорите за пръстови отпечатъци да са вградени в дисплея

Това всъщност е функция, за която се говори вече близо две години. За сега обаче повечето производители я отбягват, защото е доста сложна. Следващата година обаче изглежда като подходящ момент най-сетне тя да стане масова и да е задължителна функция за всеки смартфон от висок клас. Прогнозите на IHS Markit също са, че догодина ще бъдат произведени поне 100 млн. смартфона с подобна технология.

 

 

Безжично презареждане

Смартфоните консумират доста енергия и затова повечето от тях трябва често да се свръзват с кабел, за да се презареждат. Не е практично решение, особено на фона на останалите технологии. Безжичното презареждане е доста по-елегантна функция, която потребителите харесват. Добре е за производителите да се възползват от този факт и да я направят задължителна част от списъка с характеристики на смартфоните си.

 

 

Още от Digital: Защо смартфоните от среден клас са най-добрият избор в момента