До преди няколко години, заснемането на видео от въздуха изискваше използването на скъпи съоръжения, като например кранове или хеликоптери. Но това вече е минало благодарение на безбройните модели дронове, които се предлагат на достъпни цени.

 

През последните години заснемането с дрон се превърна в хит, не само сред професионалистите, но и сред любителите фотографи. Ако искате да си закупите дрон за заснемане на великолепни снимки и видеоклипове, разгледайте информацията на Mashable.

DJI Mavic Air

Китайската компания DJI държи около 70% от глобалния пазар на дронове. Компанията успява да запази водещата си роля, като предлага важни технологии, които я отвеждат крачки напред пред конкурентите ѝ.

 

Mavic Air е модел на DJI от 2018 година, който се продава на цена $ 799. Дронът впечатлява с наистина малките си размери. Той лесно може да се побере в раница, чанта или дори в джоба на якето ви. Mavic Air е способен да лети до 69 км/час и има диапазон до 4 км. Батерията му издържа до 21 минути полетно време с едно зареждане.

 

Камерата също е първокласна за дрон с такъв размер. Тя заснема 12-мегапикселови HDR снимки и записва 4K видео на 30 кадъра в секунда. Освен това, камерата може да записва видеоклипове със забавено движение със скорост 120 кадъра в секунда.

 

Може да управлявате дрона с различни жестове на ръцете, но най-хубавото нещо за Mavic Air е неговата усъвършенствана интелигентност. Никой друг дрон няма толкова добра технология  за избягване на препятствия и за автоматичен водач на полета, което му позволява да лети от точка А до точка Б, без да се сблъска с нищо. Това е наистина впечатляващо.

DJI Phantom 4 Pro

Ако искате нещо повече от това, което предлага Mavic Air, то вие имате две възможности: Mavic Pro или Phantom 4 Series. DJI продава Phantom 4 Advanced за $ 1200, а Phantom 4 Pro за $ 1500.

 

Phantom 4 Pro не може да се сгъва изцяло, има максимална скорост 71 км. в час и диапазон от 7 км. Батерията му ви дава 30 минути полетно време, а камерата е много по-добра от тази на Mavic Air. Едно-инчовият сензор заснема 20-мегапикселови снимки в режим на бързо заснемане, който може да заснеме 14 кадъра в секунда. Що се отнася до видеото тя записва 4K видео с до 60 кадъра в секунда, двойно повече в сравнение с Mavic Air.

 

Phantom 4 Pro е оборудван с авангардната система FlightAutonomy на DJI със сензори отпред, отзад и отдолу, които му помагат да открива препятствията в пет посоки, за да ги избегне.

 

Parrot Bebop 2

Ако дроновете на DJI са твърде скъпи за вас или контролът не ви допада, Parrot Bebop 2 е добра алтернатива. Цената  му е $ 399 и въпреки че не се сгъва, е доста компактен. Можете да го носите в раницата без проблеми.

 

Parrot Bebop 2 има максимална хоризонтална скорост от 60 км. в час и може да се изкачва до 21 км. в час. Животът на батерията е много добър: 25 минути полетно време. Единственият проблем е диапазонът: само около 300 м.  14-мегапикселовата камера има 180-градусови обективи. Въпреки това, за разлика от двата гореспоменати дрона, Bebop 2 записва само видео с 1080p резолюция.


Освен това за тази сума не получавате контролер. Контролерът на дрона става вашият смартфон или таблет. За $ 499 получавате и контролер.

 

 

Вижте 10 уникални снимки, направени от дрон