Toyota продължават да са един от най-големите производители на автомобили в индустрията. Японския производител също така финансира и редица други иновативни технологични проекти. Екип от инженери на Toyota заедно с представители на мобилния оператор NTT DoCoMo са разработили първия по рода си хуманоиден робот, който се казва Toyota T-HR3. Умната машина предлага серия от смарт функции и може да се контролира от разстояние до 10 километра, което е доста впечатляващ обсег на действие.

 

 

Голямата изненада свързана с Toyota T-HR3 е възможността да го управлявате от въпросната дестинация, като робота и устройствата ви използват една и съща 5G мрежа. Именно това е причината за партньорството между японският производител и NTT DoCoMo, които вече провеждат усилени тестове с технологията, съобщава Engadget. Това е третото поколение на машината, както и първата версия, предлагаща опция да се навигира от потребителите, чрез безжична връзка от последна генерация.

 

 

Потребителите е необходимо да облекат специална базова станция с подвижни ръце и крака, позволяващи да виждат околния свят от гледната точка на машината. Специални сензори следят за обекти, които могат да попречат на движението на Toyota T-HR3 и в реално време показват информацията. Компанията смята, че технологията използвана от тях може да намери приложение в много други дружелюбни машини от подобен тип на други производители.

 

 

Още от Digital: Пет домашни робота, които ще ви впечатлят с възможностите си