От това което получаваме като обратна връзка от вас, разбираме, че ви е интересно да гледате обзорите в които ретроспективно ви показваме най-странните и запомнящи се смартфони, които някога светът е виждал. Сред тях има както серийни модели, които са идвали в Digital.bg за тест, така и концепти, идеята на които граничи с фантасмагористичното. Но нека не губим повече време, а преминем към следващата порция смартфони, които със сигурност ще ви впечатлят с дизайн, функции или цена.

 

Lenovo Smart Cast

Това е първият мултифункционален смартфон с лазерен проектор и много допълнителни футуристични екстри. Освен, че можете да проекирате снимки и видео клипове върху стената пред себе си, можете да използвате този смартфон и като компютър. До камерата има изскачащ елемент, който служи като стойка за изправяне върху равна повърхност.

 

 

Точно до проектора има вграден и инфрта червен порт, който спомага за използването на проектирана виртуална клавиатура. Проектираното съдържани може да има и тъч функционалност. Сякаш тази технология е дошла от бъдещето. На теория Lenovo Smart Cast е страхотен, но така и не се появи в серийна продажба.

 

NEC Flip Phone

На теория този смартфон е много интересен, но на практика така и никой няма да разбере, защото японският телекомуникационен гигант NEC показа Flip Phone само като виртуален прототип преди години.

 

 

Джаджата представлява 3 отделни смартфна обединени в един, като между дусплеите може да се псоделя съдържание. Сгъваемата конструкция позволява удобен и разнообразен захват, както и настолна работа при гледане на видео.

 

NEC Medias W

Един от първите сгъваеми смартфони, които превръщат два по-малки дисплея в един голям е NEC Medias W. С тази разлика, че за разлика от съвременните модели като Samsung Galaxy Fold 2 и Huawei Mate Xs, този тук остава с рамка с мъртва зона между двата дисплея.

 

 

Въпреки това съдържанието е обединено.

 

Google Project Era

Какво ли би представлявало това видео, ако в него не бяхме отредили място на необичайният Google Project Era. Модулният смартон на компанията, който всеки потребител може да сглоби според нуждите и предпочитанията си.

 

 

Интересен замисъл, който обаче така и не намери реализация, защото Google го спря преждевременно. Все пак в серийна продажба последствие видяхме малко по-видоизменени модулни смартфони от марките LG и Lenovo/Motorola.

 

ZTE Eco Mobius

Още един сглобяем смартфон, който можете да ъпгрейдвате сами след време е ZTE Eco Mobius. През 2015г. е времето когато всички се бореха за мощност и с всяка следваща година централните процесори, RAM-та и сториджа скачаха главоломно.

Идеята на ZTE тогава бе да имате една основна база с дисплей, която да може последствие да се надгражда с повече памет, по-мощен процесор, голяма батерия и камера. Модулите се захващат на магнитен принцип и стоят под прозрачен капак, който показва какво се крие вътре в смартфона.

 

ZTE Nubia Alpha

В наши дни ZTE продължават да произвеждат причудливи смарт устройства и едно от тях се казва Nubia Alpha. Точната дума е „устройство“, защото това е комбинация между смартфон, гривна и часовник. Той бе представен от бранда по време на последното изложение MWC в Барселона и вече е в свободна продажба с цена около 1000лв., като дори е заявен скорошен ъпгрейд към версия с 5G.

Alpha e с 4“ извит OLED дисплей с нестандартно съотношение 36:9.  Дизайнът на джаджата определено е як, но с тази висока цена едва ли ще се радва на голям успех, при положение, че днес на пазара има Smart часовници с много добри параметри и далеч по-ниска цена.