Още от Digital.bg: Следващият ъпдейт на Windows 10 ще блокира функцията Shake to Minimize

 

Тези от вас, които познават добре луксозните технологични продукти или са собственици на автомобилни бижута на марката Porsche, със сигурност са чували за лаптопа Porsche Design Acer Book RS. Те са първото по рода си дело на сътрудничеството между Porsche Design и Acer. То беше показано за първи път в края на Октомври по време на конференция Next@Acer Connected Together и още тогава Digital.bg ви съобщи за това в статията си Porsche Design Acer Book RS e луксозен лаптоп с 11-та генерация процесор на Intel и NVIDIA GeForce MX350 GPU.

 

 

Да освен изключително красив, този лаптоп е и супер производителен. В основата на хардуера му стоят 11-то поколение Intel Core процесори на които партнира видеокарта NVIDIA GeForce MX350, а сториджът е до 1TB високоскоростно PCIe SSD.

Дисплеят на лаптопа е 14" Full HD IPS с изключително тънка рамка, като така заема цели 90% от цялата лицева част. Дисплеят е 100% sRGB цветова гама и има 240 нита яркост. Дисплеят е сензорен и има Antimicrobial Corning Gorilla Glass защитен слой.

 

 

Тялото на лаптопа е комбинация от алуминий и карбон, като основата е изсечена като с диамант и обработена със CNC покритие от 3K въглеродни влакна. Така освен здрав Porsche Design Acer Book RS е и супер лек. Той тежи 1.2кг, а дебелината на профила му е само 15.99мм.

Въпреки компактнире размери, периферната свързаност е достатъчно богата. Тя включва USB Type-C, Thunderbolt 4, HDMI и пълноразмерно USB 3.2 от 2-ро поколение. За безжичната връзка се грижат Wi-Fi 6 (GIG+) и Bluetooth 5.1. Вграденото в лаптопа озвучение е DTS Audio и има на разположение Intel GNA 2.0 която с помощта на изкуствен интелект отстранява странични звуци при микрофоните.

 

 

Лаптопът се захранва от 56Wh батерия, която му гарантира до 17 чаа автономна работа с едно зареждане. Самото зареждане става доста бързо. За 30 минути към електрическата мрежа, си гарантирате около 4 часа автономност.

Porsche Design и Acer знаят, че техният Book RS е специален и ще бъде купуван от доста взискателни в изискванията си потребители и по тази причина предлагат към него много ефектни аксесоари, които са в същата дизайнерска линия, каквато има и лаптопът. Те са част от така нареченият Porsche Design Acer Travelpack RS.

 

 

В него влизат отбщо 4 аксесоара. Специалните кейсове в комплекта се захващат на магнитен принцип и са направени от 1680D полиестер и висококачествена ECCO PALERMO XA кожа. Тя е много здрава и износоустойчива, като всеки един от комплектите е шит ръчно. От същият материал е и мауспад, върху който се пързаля Porsche Design Acer Mouse RS, която също влиза в комплекта , но се предлага и като отделен аксесоар на сайта на Acer.

Тя е безжична с връзка посредством 2.4G Nano донгъл или Bluetooth 5.0. В нея отново са интегрирани алуминий и карбон, като дизайнът е А-симетричен и много ефектен. Дали е удобна толкова равна форма е малко спортно, но по отношение на дизайн