Samsung изтеглиха премиерата на Galaxy S21 в опит да конкурират по-успешно Apple и другите производители с Android. Пазарните анализатори очакват да видим и четвърти модел от серията преди края на 2021г. Въпросното устройство ще бъде пуснато на пазара с името Galaxy S21 FE и се очаква да стимулира продажбите на компанията през последното тримесечие.

Ожесточената конкуренция в мобилната индустрия ще накара компанията отново да прибегне до същата стратегия и през новата година. Toва означава, че дългоочакваната премиера на Samsung Galaxy S22 серията ще е през януари. Samsung ще спазят традицията да представят три отделни модела.

Oсвен стандартната версия ще видим още две премиум устройства, които ще се казват Galaxy S22+ и Galaxy S22 Ultra. Сега вниманието ни е привлечено към първия модел, тъй като визуализации на LetsGoDigital ни разкриват какъв може да бъде дизайна на един от най-интересните смартфони, които очакваме през 2022г.

 

 

Камерите на устройството ще претърпят ъпгрейд и Galaxy S22+ ще разполага с нова система, която включва три сензора. Основният модул с 12-мегапикселова резолюция ще бъде заместен от ISOCELL GN5. Това е камера с 50МР разделителна способност и ултрабърз автофокус от последно поколение.

Размера на сензора е 1/1/57" при големина на пикселите е 1 микрометър, като тези характеристики ще гарантират много по-качествени снимки от настоящия 12МР Wide-Angle модул на Galaxy S21+. Най-вероятно компанията ще запази идентичен Ultra-Wide сензор, който отново ще е 12МР.

Потребителите ще могат да се възползват от предимствата на обновена телефото камера в смартфона. Резолюцията ще е 10МР, като е предвидена и опция за трикратно оптично приближение. Представителите на Galaxy S22 серията ще могат да заснемат 4K видео с 60 кадъра в секунда, както и 8K клипове с 24fps. Функции като Director View, Single Take и 8K Video Snap също ще се поддържат от новите флагмани.

 

Още от Digital: Samsung Galaxy S22 и Galaxy S22+ ще имат камери с 3-кратно оптично увеличение