Бордът на директорите на Toshiba официално е дал съгласието си за продажба ба бизнеса с NAND флаш памет. Сделката е водеща тема в света на технологиите вече няколко месеца и вече провокира голям интерес сред най-големите компании в индустрията. В крайна сметка Toshiba ще продадат тази своя дивизия на консорциум, който включва инвестиционната компания Bain Capital и Apple. Финансовите параметри на сделката достигат до $18.9 млрд. предаде BusinessInsider. 

 

Според информацията Apple ще осигурят поне $3 млрд. от цялата сума за реализиране на сделката. Компании като Dell, Seagate, Kingston и SK Hynix ще осигурят допълнително финансиране, но със значително по-малко инвестиции. Очаква се до броени часове да бъдат изчистени и последните детайли пред окончателното подписване на сделката. Офертата на Bain Capital и Apple за купуване на NAND бизнеса на Тоshiba не бе единствената, но изглежда е предложила най-атрактивни параметри.

 

Aктивното участие на Apple не е никак изненадващо, тъй като компанията използва именно памет модули на Toshiba в iPhone и iPad. Реализирането на сделката ще осигури много повече контрол и по-надеждна система за доставки на тези компоненти за бъдещите устройства на Apple. Така компанията ще успее да намали зависимостта си от Samsung и в същото време изостря конкуренцията в пазара на смартфони. Остава само да видим какви са финалните параметри на сделката. 

 

Вижте защо Apple не искат Toshiba да продадат бизнеса си с NAND памет на Western Digital