Новият (15.6”) Toshiba Satellite Pro A50-C е с повече характеристики за повишена продуктивност и производителност за по-взискателните бизнес потребители. С процесори до 5-то поколение Intel  Core  i7 и възможност за избор на твърд диск между висококапацитивен HDD или скоростен SSD и видеокарта с конфигурации до NVIDIA GeForce  930M с 2 GB VRAM осигуряват висока производителност, достатъчно пространство за съхранение и плавно видео.

 

Всеки елемент от новите бизнес серии се стреми да осигури ежедневен комфорт при работа като наличието на пълноразмерна нумерична клавиатура и матов екран с възможност за избор между HD или Full HD резолюция.

 

Satellite Pro A50-C се предлага с гаранцията за надеждност на Toshiba Reliability Guarantee1, която обещава, че ако лаптопът се повреди, потребителите ще получат обратно пълната сума за своята покупка плюс безплатен ремонт. Всички модели от серията Satellite Pro A50-C преминават щателни H.A.L.T  тестове от независимия германски институт TÜV Rheinland, които симулират 3 години на натоварена употреба на продукта, за да се гарантира, че ще издържи на динамичното бизнес ежедневие.

 

Новите бизнес модели на Toshiba са създадени с мисъл за бъдещето и природата, тъй като позволяват на потребителите да контролират влиянието върху околната среда. Вградената функционалност Eco Utility позволява регулиране на компютърните настройки за оптимизиране на енергийната ефективност и намаляване на потреблението на енергия.