Тоshiba Satellite Radius 14 е новия хибрид между лаптоп и таблет на компанията, който е създаден да се адаптира бързо дори към начина на живот на най-динамичните потребители. Устройството също така е оптимизирано за работа с Windows 10 ОS и има сензорен дисплей с HD разделителна способност и поддържа до десет мултитъч точки. Бързата скорост на работа се гарантира от Intel Core i7 процесори от последно поколение, които са допълнени от мощни HD Graphics или Radeon G5 графични чипове.

 

Вградената батерия осигурява до 10 часа време за работа с едно зареждане, като устройството може да се конфигурира с 1ТВ HDD или SSD дискове с капацитет от 256GB. Високото качество на звука е дело на вградените Harman Kardon високоговорители, които поддържат технологията DTS Sound, като модела има и вградена HD уеб камера. Друга интересна подробност е включването на специален бутон за достъп до услугата Cortana, като продажбите му се очаква да стартират през последното тримесечие на годината.

 

Satellite Click 10 е друг интересен модел, който компанията представи и разполага с удобен за работа 10.1-инчов дисплей с Full HD резолюция и живот на батерията от внушителните 15 часа. Зрителният ъгъл достига до 178 градуса, като оперативната памет е 4GB, а вграденият капацитет за съхранение на данни достига до 64GB. Моделът се захранва от мощни Intel Atom процесори, като в задната част е разположена и 8-мегапикселова основна камера и 2МР сензор за селфита отпред.

 

Тоshiba Satellite Click 10 разполага с елегантен, алуминиев корпус и има високоговорители с технологията Dolby Digital Plus. Функцията Continuum гарантира бързо превключване между режим на таблет и лаптоп, а съдържанието се възпроизвежда автоматично според избрания режим. Компанията потвърди, че стартира продажбите през последните три месеца на годината, но все още не знаем каква ще е цената му в Европа.

 

Вижте коя версия на Windows 10 OS е най-подходяща за вас