Японският производител официално обяви, че завежда съдебно дело срещу Western Digital. Компанията също така иска  да получи финансово обезщение в размер на $1.07 млрд. Основната причина за това решение са oпитите на Western Digital да блокират продажбата на бизнеса с NAND памет на Toshiba. Припомняме ви, че въпросната бизнес дивизия се управлява съвместно от Toshiba и Western Digital, което провокира конфликта между двете компании. 

 

В съдебният иск също така се посочва, че Toshiba няма да предоставят достъп до информация свързана с общия им бизнес на служители на Western Digital извън фабриката в Йокаичи. Според данните евентуалния купувач на бизнеса с NAND памет на Tobshiba ще трябва да плати сума от минимум $18 млрд. за да реализира сделката. Western Digital са на мнение, че това не е достатъчно и преговорите на Toshiba с други компании нарушават общия им договор.

 

Интересът към тази бизнес дивизия е доста голям и привлече вниманието на много известни имена в индустрията. Вече ви информирахме, че Apple и Amazon искат да купят бизнес с NAND памет на Toshiba. Смята се, че има поне още пет оферти и една от тях е подкрепена от японското правителство, което не иска чужда компания да купи дивизията. Предстои да видим как ще се развива този конфликт и дали ще се отрази на цената и интереса към NAND бизнеса на Toshiba.

 

Вижте как технологията 3D NAND ще стане доминиращ фактор в пазара на SSD дискове през 2017г.