Toshiba продължават да продават своите бизнес дивизии, като този път Hisense са се съгласили да купят звеното им за телевизори. Финансовите параметри на придобиването ще достигнат до $113 млрд., предаде Reuters. Сделката е поредния опит на Toshiba да възстановят и нормализират своите операции след масивните финансови загуби на ядрения им бизнес, който вече се намира в процедура на банкрут.

 

В последните години компанията реализира продажбите на няколко от своите подразделения. Sony купиха бизнеса с камери сензори за $155 млн. през 2015г. Много скоро дружеството Bain Capital спечели наддаването за подразделението за NAND флаш памет на Toshiba за $18 млрд. Дали всички тези сделки ще позволят на Toshiba да стабилизират финансовото си състояние предстои да видим. 

 

Тук е момента да отбележим, че Toshiba не са единствения японски производител, който продава своя бизнес с телевизори. През миналата година Sharp се съгласиха да бъдат придобити от Foxconn в стратегическа сделка на стойност от $3.5 млрд. В заключение ще отбележим, че придобиването на телевизионния бизнес на Toshiba от Hisense трябва да бъде финализирано до края на февруари 2018г.

 

Вижте какви операционни системи използват смарт телевизорите ни