Toshiba е един от най-популярните японски производители на електронни устройства в индустрията. Невероятната конкуренция в различни пазарни ниши създаде доста проблеми за Toshiba през последните тримесечия. Все пак компанията е намерила как да се справи в ситуацията. От японския конгломерат официално потвърдиха, че повишават прогнозата си за оперативна печалба през финансовата година с цели 50%. 

 

Данните бяха публикувани от Reuters и показват, че основната причина за това решение са добрите резултати на бизнеса с NAND флаш памет на Toshiba. Очаква се тази ситуация да се запази и до края на фискалната година, която завършва през март 2017г. Така японският производител вече предвижда оперативна печалба за този период в размер на $1.7 млрд. Любопитното е, че през последните тримесечия Toshiba на два пъти повиши оценката за собственото си представяне в индустрията. 

 

Китайските производители на смартфони продължават да отправят все повече поръчки за NAND флаш памет на Toshiba. Възстановяването на този ключов за компанията сегмент има ключова роля за предвижданата оперативна печалба. Предстои да видим дали тя ще успее да постигне амбициознатa си цел и отново да се превърне в успешен бранд. 

 

Вижте защо Toshiba излиза от пазара на лаптопи