Вече сме в средата на лятото и месец Юли е към края си. Това автоматично ни подсказва, че е време да вземем кристалната топка за предсказания в ръце и да надникнем в бъдещето, за да споделим с вас, кои са топ флагман смартфоните, които очакваме да се появят на пазара пред предстоящият месец август.

 

Huawei P50 и Huawei P50 Pro

Ще започнем с един смртфон, който е наследник на най-добрите фотографски смартфони, които сме тествали до сега. Тези от вас, които следят видео ревютата на Digital.bg със сигурност познават добре P-серията на Huawei, която от от 2017 година, когато в Бареселона бе представен Huawei P10, доминира сред конкурентите си с едни от най-добрите камери, зад които стои не кой да е а Leica.

Последното към настоящия момент поколение Huawei P40 бе представено през март 2020 и беше първият флагман на китайският технологичен гигант без Google GMS сертификация. Това обаче очевидно не попречи особено много на P40 и производните му модели да се реализират на пазара и днес те се радват на огромна популярност сред феновете на марката. Huawei P50, Pro и Lite също ще бъдат без достъп до Google Play Store, но за времето в което Huawei развиват своята алтернатива App Gallery, в магазина се появиха огромно количество приложения, които дори не налагат използването на алтернативи като APKPure или More Apps.

При новите модели се очаква Huawei да интегрират собствената си операционна система HarmonyOS, вместо Android, но това е възможно да се случи и само в някои определени региони. За момента няма сигурна информация по въпроса. Ще ви припомним, че вече видяхме първото устройство на Huawei с тяхната операционна система и това е смарт часовника Huawei Watch 3, с който ви запознахме в серия от подробни видео ревюта. В основата на Huawei P50 ще стои мощният процесор Kirin 9000. Дисплеят при P50 Pro пък ще достигне до цели 6.6" диагонал, което е малко повече от диагонала на предшественика му.

 

Samsung Galaxy Z Fold 3

Най-скъпият смартфон, който очакваме да се появи през август се казва Samsung Galaxy Z Fold 3. Той е представител на класа на нестандартните смартфони със сгъваеми дисплеи, при които по традиция цената е доста висока.

Също както предшественика си и този смартфон едва ли ще се превърне в масов, не само заради високата си цена, но и поради факта, че повечето хора предпочитат колкото се може по-компактни и прости устройства, а Galaxy Z Fold 3 е същински компютър или по-скоро алтернатива на такъв, която можете да носите в джоба си.По тази причина се смята, че Z Fold 3 ще бъде окомплектован с фирмения стилус Galaxy S Pen. Има обаче слухове, че новия Z Fold може да бъде и малко по-комерсиален, като този ефект ще бъде постигнат чрез намаляване на размерите и респективно на големината на дисплея в сгънато и разгънато положение.

Намалените размери обаче ще бъдат и предпоставка за намаляване обем и капацитета на батерията, което за такъв тип бизнес насочено устройство би бил голям недостатък. Така че не сме склонни да вярваме, че намаляването на размерите ще се случи дефакто. И за финал, вдно от най-смелите предположения около Galaxy Z Fold 3 е това, че смартфона може да има лентова RGB подсветка около панела си.

 

Samsung Galaxy Note 21

Освен Z Fold 3, през август има шанс да видим на бял свят и цялата гама от нови устройства в серията Galaxy Note 21. Поставяме това под голям въпрос, защото има и друг шанс - изобщо повече Samsung да не представят отделна серия Note.

Предпоставка за това съмнение беше факта, че от компанията представиха по-рано тази година своя Samsung Galaxy S21 Ultra заедно S Pen, а както знаем стилусът до този момент беше запазена марка на Note серията на бранда. Друго нещо което ни навява на мисълта, че през 2021 година може и да няма Galaxy Note модели е изявление на изпълнителеният директор на Samsung, в което той спомена за недостиг на чипове, които да се интегрират в Note.

 

 

Можем и да предположим, че Note 21 ще се появи, но с известно закъснение, по-скоро в началото на 2022 година. Времето ще покаже, кое от предположенията е било вярно, като официалното Galaxy Unpacked онлайн събитие на Samsung е насрочено за 11 Август.

 

На него има шанс също така да видим Samsung Galaxy S21 FE, който се явява бюджетна версия на флагман смартфон на компанията - Galaxy S21. Смартфонът вероятно ще бъде с 6.4-инчов дисплей и камери идентични с тези на Galaxy S21.

С това горещите летни премиери за предстоящият месец август не приключват. Очаквайте и видеото, в което Digital.bg ще ви покаже, кои смартфони на Apple и Nokia предстои да видим в съвсем близко бъдеще.