Вижте още видеото с топ флагман смартфоните на Huawei и Samsung, които очакваме да се появят през месец август 2021

Ще споделим с вас нещо любопитно. Оказва се, че през месец август, в световен мащаб се очаква да се състоят общо 317 премиери на известни и не чак толкова известни марки и модели смартфони.

В отделно видео, вече ви показахме кои са тези модели, които ще ви покажат мерките Huawei и Samsung през следващите 31 дни на идния месец. За пропусналите да гледат въпросното видео, директен линк сме приложили над тази статия. А сега идва ред да ви покажем и още няколко предстоящи премиери, но този път на марките Apple и Nokia, като освен август, към премиерният период ще добавим и месец септември.

 

Nokia 10

След като Nokia възродиха в самия край на месец юли, своя бестселър от миналото - 6310, през август идва ред от HMD Global да представят и новият си флагман в лицето на Nokia 10. Всъщност не можем със сигурност да твърдим, че това ще бъде името на модела, защото във времето преди премиерата си, благодарение на различни течове на информация, той вече смени няколко имена - от Nokia 9.1, през Nokia 9.2, 9.3, до Nokia 10 и дори до Nokia X60.

 

 

Най-вероятно обаче моделът ще бъде Nokia 10, както и ние ще го наричаме тук. Едно от най-сериозните обновления които очаквам от бъдещия флагман на Nokia е възможността предната селфи камера да бъде вградена под самия дисплей на смартфона, а с в дупка някъде по него. Това ще позволи на смартфона да постигне изключително добро съотношение на дисплея спрямо общото тяло на корпуса. Като така Nokia 10 ще бъде и значително по-компактна, с намалени рамки около екрана. Самият дисплей ще бъде с честота на опресняване от 144Hz и е има покритие от недраскаемо сапфирено стъкло.

От основната камера върху гърба на Nokia 10, също се очаква много. Първоначално се коментираше, че сензорът ще бъде 108MP, но е напълно възможно той да бъде дори 200MP, което ще гарантира изключително висока детайлност. Камерата на смартфона ще бъде Zeiss и ще е с пента лещи. В основата на хардуера на Nokia 10 най-вероятно ще стои процесор Snapdragon 888, а батерията която го захранва ще има цели 6000mAh заряд.

 

iPhone 13

Ще завършим с няколко смартфона, които ще се появят в началото на Септември, но все пак ще споменем и тук, защото са на марка, която има пристрастени ревностни фенове, които броят дните и дори часовете до премиерата на новото поколение на любимите си устройства. Да досетихте се, че става дума за Apple и за техните смартфони от поколението iPhone 13.

 

 

То включва общо 4 модела - стандартният iPhone 13, ,iPhone 13 Pro, топ флагманът iPhone 13 Pro Max и умаленият iPhone 13 mini. Дизайнът и размерите по всяка вероятност ще останат без промяна спрямо поколението iPhone 12. Дори размерът на дисплеите се предполага, че ще остане абсолютно еднакъв с този на предшествениците. Основните обновления които очакваме при тези смартфони са технически. Смартфоните ще имат изменен дизайн на дисплеите, с по-висока честота на опресняване, като в тях ще бъде вграден и четец на пръстови отпечатъци. Максималният обем на вградената памет пък ще бъде увеличен до цял 1TB.

Говори се, че камерите ще бъдат подобрени, както и че обема на батерията ще бъде увеличен. Apple ще предлагат и бързо 25W зареждане, което макар и повече от преди, все още е нищожно малко на фона на това, което предлагат останалите марки.

 

Phone SE 3

Заедно с iPhone 13 моделите си, Apple вероятно ще представи и бюджетният наследник на миналогодишния iPhone SE (2020). Моделът е познат под две имена - iPhone SE (2021) и iPhone SE 3, но по-скоро сме склонни да вярваме, че Apple ще изберат второто име за официално.

 

 

Течовете на информация за модела до момента са доста малко и по-скоро сме склонни да вярваме, че Apple ще го представят малко по-късно тази година, но не изключено това да се случи и едновременно с флагман серията на бранда.

От техническите характеристики на модела се очаква да бъдат почти еднакви с тези на iPhone 12.Като в основата на хардуера ще стои чипа A14 Bionic. Спрямо предишното поколение SE, вероятно ще има ръст в големината на дисплея. Като тенденцията е той да бъде с диагонал между 5.5” и 6.1”.