Вижте още видеото: Ето кои са Топ 10 най-бързи автомобили в света за 2021 година (Видео)

Милиони левове под формата на превозни средства, които буквално се телепортират със скорости които нито един стандартен автомобил, не може дори да си пресдтави, че може да вдигне.

Вече знаете кои са първите пет най-бързи серийни автомобила в нашата класация, но нека ги изброим отново, преди да преминем към челната петица. Десети бе SSC Ultimate Aero с 410км/ч, деветата позиция с максимална скорост от 415км/ч си деляха SSC Ultimate Aero TT и електрическият Rimac C Two. За да успее да се позиционира на осмата позиция, стои Koenigsegg Agera R успява да вдигне 418км/ч.

 

 

С 2км.ч по-висока скорост успява да вдигне Bugatti Chiron, за да се позиционира на на седмото място в класацията ни, а шести стана Bugatti Veyron 16.4 Super Sport, който през 2013 година, успява да вдигне 431км/ч.

 

Hennessey Venom GT

Време е да започнем с представянето на Топ 5 бързите автомобили, като първи от зад напред, на петата позиция застава американският суперкар Hennessey Venom GT, който е произведен в общо 13 бройки, от които 7 купета и 6 варианта без покрив. На пръв поглед този автомобил не изглежда никак впечатляващо. Дори много хора биха си помислили, че това е стандартен Lotus Elise, на базата на който е изградено купето на Hennessey Performance. Т

 

 

ой обаче се задвижва от така нареченият LS базиран small-block V8 двигател на General Motors от края на миналия век. Разбира се сериозно надграден с две големи турбини, този 7-литров двигател генерира 1451к..с., които са достатъчни на малкият звяр да постигне през 2016 година 435.31км/ч Вариантът без покрив пък успява да вдигне 427.4км/ч. Като по този начин вторият се превръща в един от най-бързите кабриолети в света.

 

Koenigsegg Agera RS

След успешният Koenigsegg Agera R, който стана осми в класацията ни, четвъртатапозиция е за неговият наследник, който от компанията представиха през 2015 година, като серийно продължение на прототипа Regera.

 

 

Това е 5-литровият V8 Koenigsegg Agera RS, който е обединил технологиите използвани в моделите R и S, които шведският бутиков бранд има зад гърба си. Със своите 1341к.с. с тегло от само 1295кг. Agera RS успява да вдигне 445км/ч.

 

SSC Tuatara

И така стигаме до челната тройка, автомобилите в която можем да определим като представители на звездният клас "Хиперкар". Третото място в класацията ни е отредено за SSC Tuatara. Този не толкова известен американски суперкар се заражда като идея още през 2011 година, но се появява като сериен автомобил в ограничена бутикова серия едва през 2020 година.

 

 

Този суперкар се явява естествени продължение на Ultimate Aero и отново е дело на Shelby SuperCars. Звярът се задвижва от 6.9-литров V8 двигател с две турбини. Неговата мощност е 1250к.с., а когато се захранва с етанолово гориво Е85, достига цели 1750к.с. Именно с тяхна помощ е постигнат и рекорда от 482км/ч.

 

Hennessey Venom F5

Вицешампион в класацията ни е един модел, който отново е дело на Hennessey. Става дума за последният им топ модел Venom F5. Като интересен факт свързан с името на модела е, че F5 идва от Fujita скалата за сила и упостошителност на торнадота.

 

 

Този хиперкар е същинско торнадобили продадени още преди модела да бъде представен представен. и е произведен в 24 бройки, половината от които са продадени още преди официалният старт на продажбите. Venom F5 се задвижва от 7.4-литров битурбо V8 двигател с мощност от 1817к.с.

Максималната постигната скорост на "торнадото" на Hennessey е 484км/ч.

 

Bugatti Chiron Super Sport 300+

И така стигнахме до първата позиция, която ще покаже, кой е най-бързият сериен автомобил в света през 2021 година. Към момента това Bugatti Chiron Super Sport 300+. Този хиперкар е произведен в общо 30 бройки със специален модифициран двигател с общо 4 турбини.

Името на модела не е случайно. Това е първият автомобил в света, който успява да вдигне повече от 300 мили в час или ако трябва да бъдем точни, максималната скорост на Bugatti Chiron Super Sport 300+ е 489км/ч.

 

 

Съвсем малко не му достига до заветните 500км/ч, но това може да бъде постигнато в скоро време от някоя доработена версия на последното Bugatti Centodieci, а защо не и от някой нов Hennessey. Предстои да разберем, кой ще е първият хиперкар, който ще бъде запомнен като първият в клуб 500+ километра в час скорост.