Със сигурност ви се е случвали да загледате някоя кола на улицата и да си кажете „Ехааа“…но не защото сте видели някое Ferrari, Lamborghini или Bugatti Chiron, а супер странно превозно средство, което дори не знаете каква марка е. В тази своя класация, Digital.bg ще ви покаже 7 от най-странните автомобили, които някога са се появявали на света.

 

5. Билярдомобил

Любители на билярда от американският щат Калифорния искат любимата им игра да бъде навсякъде с тях. Така те създават проекта за "Билярдомобил", в задната част на който е вградена съвсем истинска билярдна маса. Тя дори има механизъм за събиране на топките.

 

 

За основа на проекта е използван стар Chevrolet, който е модифициран с въздушно окачване на задните две оси, за да може масата да бъде идеално нивелирана. Задната част е самостоятелна и може да се отдели и използва директно по предназначение.

4. Телефономобил

Голяма част от хората, родени  след 2010 година, едва ли ще разпознаят какво е това превозно средство, защото днес телефоните далеч не изглеждат по този начин. На пръв поглед този проект изглежда като бутафорен.

 

 

Когато се отвори страничната врата се оказва, че вътре в телефона има съвсем истински автомобил, който дори има правото да се движи по пътищата в Америка. Рамката около бутоните за набиране е прозрачна и през нея шофьорът може да вижда какво се случва на пътното платно.

 

3. Автомобил по таван

Да се движиш наопаки не означава да караш кола с десен волан в държава с лява посока на движение. Така смята и създателят на този шантав пикап Ford F150, който буквално е обърнат наопаки и изглежда, сякаш се пързаля по таван. Да, гумите са умело скрити, а в горната част са поставени други съвсем истински, които обаче са там за украса, но все пак се движат по време на движение на автомобила.

Проектът е реализиран много лесно, защото въпросният модел на Ford е на отделна рама, която се отделя от купето. Така основата остава същата, само се премодифицира купето, което се поставя върху нея.

 

2. Най-малката кола

В класацията си ще включим и един напълно сериен автомобил, който меко казано изглежда странно. Той е изключително малък, но не си мислете, че говорим за Smart или Mini. Създаденият през 1962г. Peel P50 е дълъг само 99 сантиметра и тежи 59 килограма. Това била супер бюджетна британска кола, която навремето струвала нова едва £199.

 

 

Ако тогава някой ваш роднина си е бил купил миниатюрната количка и сте я запазили в гаража си, днес ще бъдете много щастливи от това. Към днешна дата от . Peel P50 е известно, че са запазени едва 27 екземпляра, като последният продаден на търг от тях е достигнал цена от $176000

 

1. Самолет лимузина

Щом в класацията имаме автомобил с размери на градинска косачка, със сигурност трябва да ви покажем и нещо доста по-голямо. Виждали сме какви ли не лимузини, но тази надминава всички очаквания, защото изглежда досущ като самолет, дори има пилотски кокпит и се обслужва от стюардеси.

Limo Jet е едно от най-луксозните превозни средства по улиците на Лас Вегас и струва цели пет милиона долара. Странното превозно средство с 28-инчови джанти се задвижва от доработен V8 двигател VORTEC и има купе от истински самолет.

 

 

Вътре и извън него е монтирана изключително мощна аудио система със 17 000 вата изходна мощност. Тя може да пресъздава дори звук на реактивен самолет, което създава още по-реалистично усещане, че покрай вас преминава такъв. 

 

Още от Digital.bg: Ето как изглежда най-скъпото Lamborghini V12 Vision Gran Turismo в PlayStation 4 (Видео)

 

Музика: Bensound.com