Приложенията за видеоразговори се оказаха много важен помощник за бизнеса през тази година. Те са и удобен начин за поддържане на връзка с близки и приятели по време на ограниченията.

Затова е очаквано, че интересът към тези услуги расте много, а с това и тяхното разнообразие. AndroidHeadlines са подбрали десетте най-добри приложения за видеоразговори за Android.

 

Полезно: Как да изберем безплатно приложение за видео конферентни разговори

 

Google Duo

Най-доброто приложение за видео разговори за Android за повечето хора

Приложението на Google е безплатно и въпреки името си, е подоходящо не само за разговори между двама души. Всъщност, поддържа групов видеочат с до 32-ма участника. Всичко е криптирано, като могат да се споделят и кратки видеосъобщения. Съвместима е и с iOS.

 

 

Zoom

Най-доброто Android приложение за видео срещи

Това приложение се превърна в предпочитано за бизнеса, като привлече доста внимание. То има безплатна версия, която е достатъчна за преобладаващата част от потребителите. Може да се използва и за чат с приятели, но като цяло функциите му са насочени повече към бизнеса. Има и режим за шофиране, като позволява и споделяне на файлове и съобщения.

 

 

Microsoft Teams

Най-доброто Android приложение за бизнес видео разговори

Основният конкурент на Zoom и изцяло насочен към бизнеса. Приложението се интегрира и с други услуги на Microsoft и улеснява съвместната работа в тях. Поддържат се най-различни функции, големи видеоконференции, нотификации, календар и др. То е безплатно за потребителите.

 

 

Skype

Най-доброто Android приложение за видео разговори с транскрипция на живо

Добрият, стар Skype все още има какво да предложи. Той е подходящ най-вече за разговори между приятели, но има и някои полезни функции за работа. Например възможност да сваля транскрипция на разговора в реално време. Поддържат се и групови видеоразговори с до 24 души Разбира се, могат да се споделят и файлове, емотикони и приложението е налично за много платформи и устройства.

 

 

Signal

Най-сигурното Android приложение за видео разговори

Това е приложението за тези, които държат на сигурността. Прложението е безплатно, като предлага пълно криптиране и не събира данни. Основната му функция е за чат, но поддържа и видеоразговори. Няма много други функции, тъй като фокусът е максимална сигурност, но все пак предлага опция за споделяне на снимки и редактирането им.

 

 

WhatsApp

Най-доброто Android приложение за групови видео разговори с много участници

Едно от най-популярните чат приложения също разполага и с функция за видеоразговори. При това с поддръжка на групови разговори. Приложението е насочено към крайните потребители и поставя акцент над удобството и бързината. Затова няма много опции и изисква регистрация през телефонен номер. Поддържа се изпращане на файлове, клипове и гласови съобщения.

 

 

Viber

Най-доброто Android приложение за групови видео разговори

Още едно безплатно приложение, което е доста популярно в България. То поддържа групови видеоразговори с до 20 души. Разполага с очакваните възможности за споделяне на файлове и е насочено най-вече към крайните потребители. Това приложение също изисква регистрация през телефонен номер.

 

 

Houseparty

Най-доброто Android приложение за ежедневни забавления и игри с приятели

Това приложение е най-вече за забавление. Идеята му е, че то комбинира в себе си не само видеоразговори, но и семпли игри. Самото приложение е безплатно, като предлага разнообразни игри и опции за забавление като различн фонове и др. Поддържа  групови разговори и едновременна игра с няколко души.

 

 

Facebook Messenger

Най-доброто Android приложение за видео разговори за за потребители на Facebook

Messenger се разви доста през последните години и вече има огромен брой функции и възможности. Сред тях е и поддържането на видеоразговори. Има и допълнителни функции като филтри, ефекти и др. Поддържа се и групов чат. Разбира се, могат да се изпращат и файлове, GIFове, а в някои региони дори могат да се изпращат и пари.

 

 

Discord

Най-доброто Android приложение за видео разговориза за геймъри

Това е предпочитаното приложение от геймърите. То е много удобно за тях, като поддържа множество функции за персонализиране, споделяне на екрана, текстов чат, гласови съобщения и др. Поддържа се и създаване на канали за групов чат.