С настъпването на масовата социална изолация, породена от кризата с COVID-19, повечето от хората изцяло промениха начина си на общуване. По тази причина приложения като Zoom, Google Meet и Facebook Messenger Rooms бележат огромен възход.

Сериозно увеличение на посещаемостта има и сайтовете и приложенията за запознанства. Нормално - не работят местата, където иначе хората могат да се запознават свободно и да флиртуват помежду си. Лошото е, че тенденцията е този проблем да се задълбочи, но все пак алтернатива има.

Подобно на приложенията за конферентни видео разговори, приложенията за запознанства също се развиват и предлагат на потребителите си нови и нови функции. Последната новина идва от едно от най-популярните приложения за свалки – Tinder.

 

 

Създателите на Tinder - Match Group, отчитат огромен ръст интереса към услугите им. Те включват още не чак толковап опулярните Hinge, Plenty of Fish и Match.com. Увеличението е със 17% и така за Q1 приходите на компанията възлизат на 544 милиона долара.

Това обаче не спира развитието на Match Group и те реинвестират в нова онлайн видео функция в Tinder. След проведена анкета сред потребителите които използва платформата за онлайн запознанства, 70% от тях биха одобрили функция, която има дава възможността да виждат на живо потенциалните и партньори след онлайн запознанството.  

Функцията се казва „one-to-one live video“ и ще предлага видео на живо при разговори в Tinder още през месец Юни. Звучи добре, но със сигурност не всички от феновете на онлайн запознанствата ще са щастливи от пускането на тази функция.

Както знаем, не са единици профилите хора с толкова премоделирани чрез Photoshop снимки, че на живо са почти неузнаваеми. Е чрез „one-to-one live video“ тези спекулации с технологиите ще спрат и със сигурност ще се намали процента на неприятните изненади в които отиваш на среща и се чудиш, човекът който ти се усмихва насреща „Това човекът от снимките ли е?!“

 

 

Междувременно, подобни видео функции вече присъстват в портфолиото на конкурентните на Tinder приложения. The League пусна преди време своя „League Live“, който представлява онлайн видео формат, който позволява на пишещите си, да се видят на живо във видео в рамките на две минути.

Такава видео функция има и при най-големия конкурент на Tinder – Bumble. Там потребителите вече са дали своята положителна оценка и дори очакват още нововъведения.

 

Още от Digital.bg: Facebook отлага премиерата на услугата за онлайн запознанства в Европа