Mобилното приложение за няколко години се превърна в мащабна платформа с влияние в световен мащаб. Представителите на най-младата аудитория са най-активни в TikTok, като заглавието вече регистрира повече от 2 млрд. изтегляния за Android и iOS. Това е впечатляващо постижение, с което могат да се похвалят много малко приложения. 

TikTok става все по-влиятелна платформа и сред европейските потребители, като сега разбираме, че вече 100 млн. души имат активни профили на континента. Данните бяха публикувани в официалния уеб сайт на TikTok и показват по най-добър начин колко популярно е мобилното приложение в Европа. 

Голям принос за успеха на TikTok имат опитите да се разнообрази съдържанието ъплоудвано в профилите, което да провокира по-голяма активност сред потребителите. В момента има повече от 1600 служители, които обслужват операциите на TikTok на европейския континент и се грижат в реално време за сигурността на данните и качеството на приложението.

 

 

За да се спазват изискванията на регулаторите е сформиран специален екип, който следи за изискванията въведени от GDPR. Вече е одобрен инвестиционен фонд с капитал от $500 млн. за създаване на стотици работни места в офисите на TikTok на европейския континент. 

Стратегията предвижда изграждането на мащабен център за данни в Ирландия, който трябва да оперира на пълни обороти до 2022г. Авторите на съдържание също така ще могат да се възползват от новия Creator Fund създаден за европейския континент, в който са регламентирани €250 млн. за стимулиране на атрактивно видео.

Тази сума ще бъде разпределена между селектирани профили в следващите три години и показват сериозен принос за развитието на TikTok в Европа. Информацията за разширяване на влиянието на приложението сред държавите-членки на ЕС се появява в контекста на очакваната сделка за продажба на бизнеса им в САЩ, заради санкциите на Доналд Тръмп.

 

Още от Digital: Най-добрите алтернативи на TikTok