TikTok има най-голям принос за популяризирането на кратките видео клипове в интернет. Този формат вече намира място в конкурентни платформи и превърна приложението в световен хит. Актуалното ограничение при запис на видео е 60 секунди, но създателите на TikTok планират да увеличат трикратно този лимит.

По този начин потребителите ще могат да се забавляват и проявявaт креативност със създаването на видео с продължителност до три минути в своите профили. Възможността да добавяме по-дълги клипове е поредният опит на TikTok да стимулират ъплоуда на по-качествено съдържание.

Увеличаването на продължителността при запис до 180 секунди  в мобилното приложение ще допадне на много от най-активните акаунти. Новата функция ще сложи край на досадната практика да се качват няколко части от един по-дълъг клип, тъй като надвишава позволените 60 секунди.

Това създава объркване сред потребителите и също така може да затрудни откриването на видео.

 

 

Разработчиците на TikTok ще опитат да отстранят и този проблем с удълженият лимит. Ако всичко върви по план до няколко седмици триминутните клипове ще са налични за всички.  Тестовете на компанията стартираха още през декември и вече са във финалната си фаза.

Някои от най-популярните автори в TikTok вече промотират функцията с по-дълги видео материали особено в категории като кулинария, информира AndroidHeadlines. Все още няма информация дали алгоритмите за препоръчване на съдържание в TikTok ще дават приоритет на дългите клипове.

При всички положения разработчиците на приложението ще продължат да бъдат доста активни в интеграцията на нови функционалности. Големият въпрос е как аудиторията на TikTok, която е предимно от по-млади потребителите ще възприеме идеята да се концентрира за по-дълго време, докато гледа 180-секундни клипове в своите профили.

Aктуализациите с новия 3-минутен формат за всички регистрирани профили ще започнат до няколко седмици.

 

Oще от Digital: TikTok вече ще показват автоматично субтитри във видео клиповете