TikTok е световен феномен, който изведе концепцията за кратки видео клипове на съвсем различно ниво. Дори да не използвате активно приложението вероятно сте виждали TikTok съдържание в други социални мрежи. Възможностите за забавление, които предлага мобилното приложение са разнообразни, като функцията за дуети се радва на впечатляваща популярност.

Разработчиците от ByteDance инвестират средства за разширяване на музикалния каталог и добавяне на нови инструменти, с които авторите да бъдат още по-креативни. Някои популярни профили в TikTok предоставят на потребителите съвети как да бъдат по-успешни в търсенето на работа и в развитието на своята кариера.

Следващата стъпка е функцията да бъде доразвита с интеграцията на обяви от реални работодатели директно от интерфейса на TikTok. На пръв поглед тази идея може да ви прозвучи странно, но ByteDance смятат, че много хора ще проявят интерес към подобен инструмент.

Вече са стартирали експерименти на функцията с ограничен брой потребители, информира Engadget.


 

Приложението се използва от над 1 млрд. потребители и функцията може да улесни значително процеса на набиране на персонал. TikTok смятат, че ще бъдат полезни и на двете страни, като предложат модерен начин за комуникация и свързване на бизнеса с търсещите работа. Първоначалната версия на функцията представлява отделен уеб сайт.

Страницата включва актуалните позиции на партньорите на компанията. TikTok ще проведат серия от тестове преди да интегрират информацията в самото приложение. Всеки потребител ще може да добавя не само данни за себе си, но също да прикачва видео, което ще служи като дигитална автобиография.

 

Още от Digital: TikTok тестват опция за ъплоуд на клипове с продължителност до 3 минути