ByteDance е името на компанията, която разработва популярното приложение TikTok. Китайският стартъп продължава да бъде център на внимание заради невероятния успех на заглавието по цял свят. 

TikTok вече се използва oт над 2 млрд. души по цял свят и в някои страни се превърна в конкурент на най-изветните социални мрежи. Най-голям интерес към приложението проявяват тийнейджърите, но е факт, че TikTok разширява влиянието си сред всички възрастови групи. 

Статистическите данни разкриват, че през първото тримесечие на годината TikTok е генерирало със 130% повече приходи, спрямо същия период преди година. Само преди няколко седмици разбрахме, че ByteDance вече има пазарна капитализация от над $100 млрд.

Това е впечатляващо постижение, което ги превръща в най-скъпия стартъп в световен мащаб. Огромен плюс за ByteDance е факта, че разработчиците на коронавируса не само не повлия на популярността на приложението, а дори накара потребителите да бъдат още по-активни в своите профили в TikTok.

 

 

Според официалните данни TikTok е регистрирало над 315 млн. инсталации за водещите мобилни платформи. По този начин се превръща в приложението с най-много изтегляния в рамките на тримесечие в историята на технологиите досега. 

Всички тези цифри са причината за приходи в размер на $5.6 млрд. за същия период. Разработчциците на приложението си поставиха за цел да преминат границата от $28.2 млрд. до края на настоящата година.  За сравнение общите приходи на ByteDance за изминалата година бяха $11.2 млрд., което също е добра индикация за невероятния успех на TikTok.

Имаме всички основания да смятаме, че TikTok ще продължи да бъде социален феномен със същите измерения и в следващите месеци. Трябва да отбележим също, че ByteDance притежават и дриуги приложения за забавление, сред които Toutiao, Douyin и Vivgo Video, които са доста популярни предимно сред китайските потребители.

Времето ще покаже дали компанията ще успее да реализира амбициозните си цели и да регистрира повече от $28 млрд. до края на настоящата година.

 

Oще от Digital: Как да възстановим изтрит профил в TikTok