Eдва ли има потребител, който да не е чувал за TikTok независимо дали използва приложението на своето устройство. Платформата за кратки видео клипове продължава да впечатлява анализаторите с рекордите, които поставя. Вече няколко поредни тримесечия TikTok попада на челните места по изтегляния и приходи за водещите мобилни платформи.

Сега разбираме за поредния впечатляващ успех на приложението, тъй като TikTok е изпреварило Facebook и е най-изтегляния софтуер за смартфони в глобален мащаб. По този начин за първи път от три години най-популярното приложение не е WhatsApp, Instagram, Messenger или друго заглавие на Facebook.

Още по-любoпитното е, че TikTok изпреварва своите конкуренти в почти всички световни региони, включително Китай и САЩ. Така най-популярната платформа за споделяне на кратки видео клипове изпреварва Facebook, WhatsApp, Instagram и Messenger, които допълват списъка с първите пет най-популярни приложения.

 

 

Популярността на TikTok е свързана и със социалната изолация заради пандемията от коронавирус. Много потребители използват мобилните приложения, за да слушат изпълнения на любимите изпълнители, които не могат да видят на живо. Разработчиците от ByteDance са изключително активни в интеграцията на нови функции, което се отразява положително на потребителската база на TikTok.

Голям ръст отчита и Telegram, което позволява потребителите да изпращат съобщения, които се изтриват автоматично след определен период от време. Заглавието обръща специално внимание на поверителността на личните данни и вече е седмото най-изтегляно приложение в световен мащаб.

Имаме всички основания да очакваме TikTok да продължи със солидното представяне. Вече бе увеличена продължителността на клиповете до три минути, което ще предостави още повече възможности да бъдете креативни и да забавлявате своята аудитория.

 

Още от Digital: Изкуственият интелект на TikTok вече е достъпен за други компании